Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hon är fotografen bakom nya Victoria-bilderna

02 jun, 2017, 18:30
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Vi vet mer!
Annons

Kungafamiljen har en ny favoritfotograf. Det står klart efter att hovet publicerade de nya Victoria-bilderna under fredagseftermiddagen. Erika Gerdemark är ett namn vi först stiftade bekantskap med förra året. Hon var nämligen den som tog de fantastiska bilderna på Carl Philip, Sofia och lille Alexander.

Att få fota prinsparet med sin nyfödde son var förstås en stor ära men att få stå bakom kameran vid kronprinsessan 40-årsfotografering är ett ännu större hedersuppdrag. Men vem är egentligen kungafamiljens nya favoritfotograf?

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Erika Gerdemark är 33 år gammal, uppvuxen i Tierp, och gick gymnasiet i Uppsala – Medieprogrammet med inriktning Fotografisk bild. År 2003 flyttade hon till Stockholm för att börja på Yrkeslinjen Fotografi på Fotoskolan STHLM. Efter utbildningen jobbade hon som assistent till reklam- och modefotografen Carl-Johan Paulin.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons