Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hon är kungens bästa vän

21 jul, 2016, 11:19
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Hon fick visserligen inte vara med på familjebilden men viltspårhunden Brandie är ändå kungens lilla ögonsten.
Annons
brandie ibl

8 vuxna och 5 barn. Men det var faktiskt ytterligare en familjemedlem som ville vara med på fotograferingen vid Solliden. Viltspårhunden Brandie, snart 2 år. Kungens ögonsten som följer honom vart han än går. Det är på grund av de dagliga promenaderna med Brandie, vid Drottningholm och ute på Solliden, som kungen håller sig i toppform! Och ibland är den fyrbenta vännen även med jobbet. Minns ni till exempel när kungen träffade SVT:s Claes Elfsberg, i samband med 70-årsdagen, och Brandie fick vara med under största delen av intervjun?

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
brandie2 ibl

Brandie är född på självaste nationaldagen den 6 juni. När kungaparet skaffade henne beskrevs hon som busig och energisk men numera är hon otroligt väluppfostrad. Dessutom är bayerska viltspårhundar extremt familjevänliga. Brandie ar fodd i Balinge utanfor Uppsala, pa Harbackens kennel. Hennes föräldrar heter Thora och Tillman och ar bada tyska.

– Egentligen heter hon Harbackens Brandie, har uppfödaren Anette Svärd berattat för Svensk Damtidning.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL

Annons