Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hon tog nya bilderna på Carl Philip och Sofia

13 maj, 2016, 17:00
AvJohanna Lejon
Prinsparet har en ny favoritfotograf. 33-åriga Erika Gerdemark.
Annons
CarlPhilipSofia1

De nya fantastiska bilderna på prinsparet och lille Alexander är tagna av Erika Gerdemark. Erika är 33 år gammal, uppvuxen i Tierp, och gick gymnasiet i Uppsala – Medieprogrammet med inriktning Fotografisk bild. År 2003 flyttade hon till Stockholm för att börja på Yrkeslinjen Fotografi på Fotoskolan STHLM. Efter utbildningen jobbade hon som assistent till reklam- och modefotografen Carl-Johan Paulin.

–Det som kännetecknar mina bilder är att de är väldigt stilrena, avskalade och ganska intima och kärleksfulla. De är inte så flamsiga utan väldigt stillsamma och naturliga, har Erika berättat. En bra bild för mig är känslofylld och stilren.

Erika lägger ner mycket tid på efterbehandlingen. Hon behandlar sina bilder med en S-kurva, ett filter, många justeringslager och:

– Mycket kärlek.

De nya bilderna på prinsparets familj är inte de enda Erika tagit på Sofia och Carl Philip. Hon fotade dem även inför bröllopet förra året samt var deras privata bröllopsfotograf.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Se Erikas Instagramprofil här.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons