Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovet bekräftar händelsen med Victoria – kronprinsessan stoppad

22 okt, 2024, 09:16
Kronprinsessan Victoria tvingas ställa in – nu bekräftar hovet tråkiga beskedet.
Annons

En dag kommer kronprinsessan Victoria att ta över rollen som Sveriges statschef. Det är en uppgift som hon förberett sig hela livet på, att en dag vandra runt som landets drottning.

7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Hon jobbar stenhårt för representera det svenska kungahuset. Tillsammans med maken prins Daniel är hon en arbetsmyra av rang och reser runt i världen för att sköta sina kungliga uppdrag.

De har precis avverkat ett kungligt besök i den tyska staden Berlin, där de tillsammans med det norska kronprinspart och det danska kungaparet firar de det nordiska ambassadkomplexet som firar 25 år.

Annons
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria har varit på uppdrag i Berlin. Christine Olsson/TT

Victoria stoppad – hovets svar

Direkt efter Berlin-resan var tanken att Victoria skulle ha ett uppdrag på kungliga slottet, men det uppdraget har nu tagits bort från den kungliga kalendern.

För Svensk Damtidning bekräftar hovets biträdande informationschef Johan Tegel att Victoria fått ställa in.

”Det var tidigare inplanerat att Kronprinsessan i dag skulle ge ett företräde för representanter från WWF inför WWF:s höstmöte, som äger rum senare i höst”.

Annons

”Dagens inplanerade företräde har därefter strukits då det framkommit att Kronprinsessan, med anledning av sin officersutbildning, ej har möjlighet att delta i årets höstmöte”.

”Lägga all min kraft”

Ja, för några veckor sedan startade Victoria den särskilda officersutbildningen, som kallas SOFU, som på sikt ska göra henne till officer i Försvarsmakten.

Efter utbildningen kommer hon ha den spjutspetskompetens som är viktig att ha inför rollen som Sveriges framtida statschef.

Annons

– Min ambition är att lägga all min kraft på detta, för att i framtiden kunna representera Sverige och Försvarsmakten på bästa sätt, säger Victoria.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria genomgår en officersutbildning och måste ställa in kungliga uppdrag. Fredrik Sandberg/TT

Foto: TT

Annons