Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovet bekräftar: Här är kungens specialuppdrag för Chris O'Neill

06 sep, 2024, 08:18
Kungen och Chris O'Neill
TT
Hovet bekräftar nu att kungen har hittat ett specialuppdrag till Chris O'Neill.
Annons

Chris O'Neill är inte en arbetande kunglighet. Han tackade nej till prinstiteln för att kunna satsa på sin egen finanskarriär.

Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunderBrand logo
Johan T Lindwall om Victoriadagen – och Chris blunder

Men nu gör Chris ett undantag efter order från svärfar kungen. Hovet bekräftar nu att Chris, tillsammans med kungen själv, drottning Silvia, prinsessan Sofia, prins Carl Philip, kronprinsessan Victoria, prins Daniel och makan prinsessan Madeleine.

Chris O'Neill med på Riksmötets öppnande

Chris ska nämligen med på Riksmötets öppnande!

Öppnandet är starten på riksdagens nya arbetsår. Majoriteten av riskdagspolitikerna på plats och också delar av kungafamiljen. På begäran av talmannen öppnar kungen varje år riksmötet, efter att de närvarande sjungit Kungasången.

I år äger Riksmötets öppnande rum tisdagen den 10 september.

Annons

Chris gör alltså ett undantag från sin policy och dyker upp på ett kungligt uppdrag. Men vi ska nog inte tolka detta som ett steg närmare prinstiteln.

Chris O'Neill: "Det var aldrig ett alternativ"

Som Chris själv slog fast i en intervju med magasinet King.

– Det var aldrig ett alternativ. Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O'Neill, min far var Paul O'Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det, sa Chris då.

Chris har nobbat Riksmötets öppnande vid flera tillfällen och refererar till att han har varit upptagen med "andra åtaganden".

– Det kanske är svårt att förstå, men jag kommer inte kunna vara med på alla stora officiella saker. Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle. Vad ska jag då göra? De här kunderna har inte framförhållning på en månad, det kan handla om att jag får vara tacksam för att jag får en liten lucka i deras schema kommande dagarna, har han förklarat för Expressen.

Annons