Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovet bekräftar: Kungen och Silvias trista besked – misstankarna stämmer

16 aug, 2024, 18:00
Kungen och drottning Silvia närvarar inte på den stora festen i Norge.
Annons

Prinsessan Märtha Louise och schaman Durek Verrett vandrar nog runt med lite extra hög puls. Om bara två veckor kommer de att gifta sig, lova varandra evig tro och kärlek och omfamna världen som hustru och man.

5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmenBrand logo
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen

Bröllopsceremonin kommer att äga rum på Hotell Union i Geiranger, 55 mil nordväst om Oslo, den 31 augusti. Gästlistan är hemlig, men enligt norska polisen kommer några av namnen att behöva skydd och under ceremonin kommer det råda vissa restriktioner.

Annons

– Om det är gäster som deltar på bröllopet som har rätt till skydd blir vår roll att säkra och skydda evenemanget så att gästerna får en trygg och bra upplevelse, säger Kenneth Sætre, stabschef i Møre och Romsdals polisdistrikt.

Durek Verrett och prinsessan Märtha Louise
Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett. Lise Åserud

Hovet vill inte kommentera

Däremot kan vi räkna bort kungen och drottning Silvia. Den 31 augusti kommer de att befinna sig på Stenhammars slott och närvara vid ”Världens musik & mat”, något som står uppskrivet i hovets kungliga kalender.

Annons

Om kronprinsessan Victoria och prins Daniel har för avsikt att närvara på bröllopet är oklart. Hovet säger att det är ett privat bröllop och vill därför inte kommentera saken.

– Det här är inget officiellt bröllop, utan betecknas som ett privat bröllop. Privata bröllop kommenterar vi inte, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Märtha Louise blir upprörd

Enligt Anders Johan Stavseng, kungaexpert på Se og Hør, har Märta Louise en väldigt god relation till både Victoria och Daniel. Han tycker det skulle vara märkligt om de inte kommer.

Annons

– Märtha skulle nog bli väldigt upprörd om de svenska vännerna valde bort bröllopet i Norge. För Durek vore det också ett stort erkännande att våra goda grannar dyker upp på den stora dagen.

Kungen och drottning Silvia
Kungen och drottning Silvia kommer inte att närvara på Märtha Louises och Durek Verretts bröllop den 31 augusti. Magnus Lejhall/TT

Foto: TT

Annons