Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovet bekräftar: Madeleine nobbar norska bröllopet – därför kommer hon inte

27 aug, 2024, 10:11
Prinsessan Madeleine och prinsessan Märtha Louise
TT
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kommer inte på norska prinsessan Märtha Louises bröllop, bekräftar nu hovet.
Annons

Tidigare under tisdagen kunde Svensk Dam avslöja att den svenska kungafamiljen kommer att finnas representerad på sensommarens stora kungliga begivenhet. Victoria, Daniel, Carl Philip och Sofia planerar att finnas där när norska prinsessan Märtha Louise ska få sin Durek Verrett.

”Vi kan nu bekräfta att Kronprinsessparet och Prinsparet kommer att närvara vid bröllopet. Då det är en privat tillställning har vi ingen ytterligare information att lämna", skriver hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Märtha Louises bröllopsbesked – då gifter hon sig med Shaman DurekBrand logo
Märtha Louises bröllopsbesked – då gifter hon sig med Shaman Durek

Prinsessan Madeleine nobbar bröllopet

Prinsessan Märtha Louise och prinsessan Madeleine
Madeleine säger blankt nej! TT

Det betyder att prinsessan Madeleine och Chris O'Neill inte sak gå på bröllopet, som ska hållas i Geiranger.

Annons

Hovet vill dock inte svara på fler frågor kring bröllopet.

– Vad vi har gjort är att bekräfta kungligheternas närvaro på bröllopet, men allt annat rörande denna privata tillställning kommer vi inte att gå någon ytterligare information kring, säger Johan Tegel, hovets biträdande informationschef.

Därför kommer inte Madeleine och Chris

Madeleine och Chris var enligt uppgift bjudna till bröllopet, precis som Victoria och resten. Ändå väljer Madeleine att inte komma.

Förvånande, med tanke på att Madeleine likt systern Victoria haft en kontinuerlig, tajt kontakt med det norska kungahuset.

Något som kan ha spelat in i Madeleines beslut är att brudparet har sålt rättigheterna till både Netflix och brittiska Hello Magazine. Både Madeleine och Chris ogillar uppmärksamhet och exponering – vilket är omöjligt att undvika på ett spektakel av det här slaget.

Märtha Louise har antytt att det kommer att bli en vigsel utöver det vanliga.

– Det blir väldigt otraditionellt för ett norskt bröllop, tror jag. Det kommer förmodligen att bli några överraskningar för folk. Just för att vi har valt att göra det som vi vill ha det. Han är amerikan och jag är norsk, har prinsessan sagt i podcasten HeartSmart Conversations, som hon har med Lilli Bendriss och Mari Manzetti.

Annons