Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovet bekräftar: Madeleine tagit beslutet – stöttas av mamma Silvia

24 aug, 2024, 09:00
Prinsessan Madeleine, Chris och drottning Silvia
Hovet bekräftar prinsessan Madeleines beslut – där hon stöttas av mamma Silvia.
Annons
Dubbla kärleksgesterna – med Madeleine & VictoriaBrand logo
Dubbla kärleksgesterna – med Madeleine & Victoria

Mycket har hänt i prinsessan Madeleines liv de senaste månaderna. Numera bor hon, Chris O'Neill och barnen i Stockholm – och under sommaren har vi fått flera glimtar av familjen.

Eller, Chris har sin vana trogen hållit en lite lägre profil. Men Madeleine och barnen har synts på flera konserter som hållits på Borgholm på Öland och deras lycka har nästan gått att ta på.

Däremot har Madeleine lyst med sin frånvaro i ett annat sammanhang – den kungliga kalendern. Men nu dyker hon plötsligt upp, och vid sin sida har hon mamma Silvia.

Hovets ord om prinsessan Madeleine

Under sommaren brukar den kungliga kalendern - som visar kungafamiljens åtaganden som sker i kungens tjänst - eka tom. Då har ju kungafamiljen privat semester.

Annons

I början av augusti började dock kalendern fyllas på men Madeleine var fortfarande inte listad. När Svensk Damtidning frågade hovets informationschef Margareta Thorgren om saken lät det så här:

– Prinsessan Madeleine och det hon arbetar med är inget som vi skriver i den kungliga kalendern, så därför kan jag inte kommentera det.

Tidigare har Thorgren förklarat att Madeleine främst jobbar med drottning Silvias hjärteprojekt, World Childhood Foundation, där mycket av prinsessans arbete sker bakom kulisserna.

Därför är det särskilt roligt nu när kalendern uppdaterats och Madeleine faktiskt är med! Och det är just Childhood som uppdraget gäller.

Madeleines beslut – stöttas av Silvia

Närmare bestämt ska Madeleine, i sällskap av drottning Silvia, närvara på ett verkställande kommitté-möte kopplat till organisationen den 11 september.

Annons

Båda har ju numera framträdande roller i Childhood där Silvia är grundare och hedersordförande och Madeleine vice hedersordförande.

Och snart ska de alltså sammanstråla. Och vi vet att Madeleine tar sin uppgift på största möjliga allvar. Som hon tidigare sagt:

– Jag hoppas att kunna föra facklan vidare, men det är svårt att fylla mammas skor på samma sätt. Men jag kommer göra mitt bästa.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia poserar tillsammans
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia jobbar båda hårt med World Childhood Foundation – och stöttar varandra i sitt arbete. Foto: Pontus Höök / TT

Childhood jobbar med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn. Visionen är alla barns rätt till en barndom fri från våld, exploatering och sexuella övergrepp.

Foto: TT

Annons