Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovet bekräftar: Madeleines oväntade beslut – stöttas av mamma Silvia

04 sep, 2024, 04:00
Beslutet för prinsessan Madeleine – som drottning Silvia står helt bakom.
Annons

Prinsessan Madeleine har alltid gillat att hålla låg profil. De senaste åren har hon, maken Chris O'Neill och barnen uppehållit sig utomlands, långt bort från det kungliga rampljuset i Sverige.

EXKLUSIVT: Följ med in till Madeleines och Chris lyxklubb!Brand logo
EXKLUSIVT: Följ med in till Madeleines och Chris lyxklubb!

I somras blev det dock en stor förändring i den tidigare Florida-familjens liv, med ett flyttlass till Stockholm och Hovstallets nyrenoverade våning på Östermalm som ny bas.

Prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne har börjat svensk skola, börjat anpassa sig till ett helt nytt klimat och en kultur som är olik den i USA.

Annons
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia brinner för Childhood.Pontus Höök / TT

Madeleines förändring med Silvia

För Madeleines del blir det också en stor förändring. Nu befinner hon sig nära familjen och det sätts en helt annan press på henne att vara med på diverse uppdrag och tillställningar.

Samtidigt finns det en organisation som Madeleine brinner starkt för. Sedan hon var 17 år gammal har hon engagerat sig i drottning Silvias välgörenhetsorganisation Childhood Foundation och kämpat för barns rättigheter.

Arbetet med Chilhood blir så klart mycket lättare nu när Madeleine är bosatt i Stockholm, och det blir också enklare att tillbringa lite kvalitetstid med mamma Silvia.

Annons

Madeleine om Childhood

Att det råder nya tider för Madeleines bekräftas även av hovet. För ovanlighetens skull står hennes namn uppskrivet i den kungliga kalendern, med ett uppdrag hon kommer utföra med Silvia.

Den 11 september framgår det att Madeleine och Silvia ska delta i World Childhood Foundations styrelsemöte.

– Jag hoppas att kunna föra facklan vidare, men det är svårt att fylla mammas skor på samma sätt. Men jag kommer göra mitt bästa, har Madeleine sagt om sitt stora ansvar.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine kommer göra sitt bästa för att föra facklan vidare.Pontus Höök/TT

Foto: TT

Annons