Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovet bekräftar: Mette-Marit och Haakon lämnar landet

03 okt, 2024, 19:32
Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon har bestämt sig – efter turbulenta tiden.
Annons
Misstänkta våldsskandalen i norska kungahuset – detta har häntBrand logo
Misstänkta våldsskandalen i norska kungahuset – detta har hänt

Det har stormat rejält kring det norska kungahuset senaste månaderna. Den 4 augusti greps kronprinsessan Mette-Marits son, Marius Borg Höiby, i centrala Oslo, misstänkt för att ha misshandlat en kvinna han haft en relation med samt skadegörelse efter att ha vandaliserat offrets lägenhet.

– Förra helgen hände något som aldrig borde ha hänt. Jag utövade och förstörde föremål i en lägenhet i berusning av alkohol och kokain efter ett gräl, sa Marius själv i ett uttalande.

Annons

Efter händelsen har Mette-Marit och kronprins Haakon matats med frågor om Marius-fallet. De har konsekvent valt att inte kommentera händelsen, med motivering att polisens utredning måste ha sin gång.

Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon
Kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon har konsekvent duckat frågor om Marius-fallet. dana / dana press

Reser bort med nordiska kungligheterna

Samtidigt fortsätter den kungliga vardagen att rulla på. Uppdragen fortsätter att dugga tätt för Mette-Marits och Haakons del, som nu får ytterligare en grej att tänka på de närmsta veckorna.

I september bekräftade det danska kungahuset att kung Frederik och drottning Mary ska vara på ett så kallat tillträdesbesök i Tyskland den 21 och 22 oktober.

Annons

I samband med detta kommer kungaparet att delta i ett gemensamt nordiskt firande av 25-årsjubileet för det nordiska ambassadkomplexet i Berlin.

Hovet bekräftar beslutet

Strax därefter bekräftade det svenska hovet att kronprinsessan Victoria och prins Daniel följer med på resan – och nu står det även klart att norska kungahuset fattat samma beslut.

”Deras Kungliga Högheter Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit kommer att närvara vid 25-årsjubileet av det nordiska ambassadkomplexet i Berlin den 21 oktober”, skriver norska hovet.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria reser också till Berlin. Jessica Gow/TT

Foto: TT

Annons