Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovet: Därför kom Madeleine och Silvia inte till Polarprisutdelningen

28 aug, 2014, 08:34
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
kungafam-ibl

Hovets Margareta Thorgren har nu svarat på frågan om varför drottning Silvia och prinsessan Madeleine uteblev från årets Polarpris-utdelning.

På bilden ovan ser vi kronprinsessan Victoria, kung Carl Gustaf, Marie Ledin, Peter Sellars, drottning Silvia, Dave Edmunds, prinsessan Madeleine, Christopher O’Neill på Grand Hotel under Polarprisbanketten. Vi reder nu ut begreppen om vilka ur kungafamiljen som deltog under Polarpriset 2014.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
victoria-ste

Därför kom de inte

Margareta Thorgren svarar nu på drottning Silvias och prinsessan Madeleines vägnar om varför de inte deltog i årets prisutdelning av Polarpriset:

Annons

– Att inte delta på prisutdelningen var ett svårt beslut att fatta. Kungafamiljen stödjer Polarpriset och det fleråriga arbetet att uppmärksamma betydande musikaliska insatser. Chuck Berry har utan tvekan gjort stora musikaliska insatser. Men det framkom på ett sent stadium att det fanns en historik kring honom som går helt emot de värderingar som ligger till grund för drottningens skapande av Childhood, den organisation som drottningen och prinsessan Madeleine aktivt arbetar för. Därför kände drottningen och prinsessan att de inte kunde delta på själva prisceremonin men de var med under middagen, säger hon till Svensk Damtidning.

madeleine-chris-ibl

På middagen

Hon har även kommenterat varför prins Daniel deltog på prisutdelningen men inte på kvällens middag;

Annons

– Kungen och delar av övriga kungafamiljen har deltagit på Polarpriset sedan 1992. Polarpriset kan delas upp i två delar; prisutdelningen och banketten på kvällen. Prins Daniel var med under prisutdelningen men hade tyvärr inte möjlighet att delta på kvällen. Det var ändå stor representation av kungafamiljen i år.

silvia-madeleine-ibl

Av Ellen Myrgård

Foto: Charles Hammarsten / IBL och Stella Pictures

Annons