Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför saknar Victoria ett Instagramkonto

05 apr, 2019, 12:30
AvEmma Sanderberg
Medan prins Carl Philip och prinsessan Madeleine gör succé på instagram saknar Victoria ett eget konto. Hovet berättar varför.
Annons

Många kungligheter världen över har hakat på trenden att skaffa ett Instagram konto för att lättare kunna dela med sig av sin vardag. Det har visat sig vara uppskattat och de flesta kontona har över hundratusentals följare. Till exempel har Prins Carl Philip och prinsessan Sofias officiella Instagramkonto i skrivande stund 184 000 följare. Det var på Carl Philips födelsedag 2018 som prinsparet gjorde sin entré på Instagram. När de valde att offentliggöra sitt konto hade de dock redan lagt ut drygt 60 bilder från några av deras kungliga uppdrag.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Prinsparet har testat kontot ett tag, så det har planerats sedan en tid tillbaka, sa hovets informationschef Margareta Thorgren strax efter att kontot blev offentligt.

Syftet med kontot är att berätta vad prinsparet jobbar med, men också för att kunna dela med sig av privata familjebilder.

– Välkomna till vårt officiella Instagramkonto. Som ni märker har vi redan lagt upp foton under en tid för att ge er inblick i vårt arbete, de uppdrag vi genomför och framförallt de frågor vi brinner för. Hoppas ni vill följa oss, skrev prinsparet i sitt första inlägg efter de släppt nyheten.

Annons

Även prinsessan Madeleine har ett privat Instagramkonto sedan mars 2018. I skrivande stund har hon 195 000 följare och hennes konto innehåller mestadels privata bilder på familjen, men också en hel del bilder från hennes kungliga arbete.

Ingen Instagram för Victoria

Eftersom två av tre syskon i familjen Bernadotte numera når ut till allmänheten på ett mer privat och nära sätt än tidigare, har många ställt sig frågan om inte kronprinsessan Victoria ska dyka upp på Instagram snart också. Detta finns det dock inga planer på inom en snar framtid och enligt hovet finns det förklarliga skäl till detta.

– Hovet har redan en omfattande sociala medier-närvaro, på Facebook och Instagram. Där berättar vi om statschefens arbete och även den blivande statschefen. Det är en strategi som vi kommer att fortsätta med, sa de till Hänt en stund efter prins Carl Philip och Sofia släppte sitt konto.

Annons

Anledningen till att både prinsparet och prinsessan Madeleine numera har egna konton är för att hovet ska kunna fokusera mer på statschefen och den blivande statschefen på kungahusets officiella konton.

– Prinsparet och prinsessan Madeleine stöttar statschefen och kronprinsessan genom sitt engagemang, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Läs mer:

Madeleine sköter sitt instagramkonto själv – hovet berättar!

Meghan Markle tvingades ta bort sitt Instagram-konto

Prinsparet Carl Philip och Sofia berättar själva om sin dag på Instagram

Foto: TT

Annons