Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovet ger en kommentar till prinsessan Madeleine och styrelseuppdraget

23 maj, 2014, 09:02
author
Annons
chris-madeleine-hovet

Hovet ger sitt svar på Expressens uppgifter om Chris O´Neills bolag.

Prinsessan Madeleine är inte bara nybliven mamma till lilla prinsessan Leonore.

Expressen skriver idag att prinsessan Madeleine har varit vice vd i ett par av maken Christopher O’Neills bolag. Men det var tillfälligt och “bara en teknisk formalitet”.

Chris-ao
Chris
Annons

Det ena bolaget, Wilton Payments, sysslar med elektroniska betalningssystem. Det andra bolaget, Belgravia Investments, är ett investeringsföretag.

Inget som strider mot reglerna

Företagen registrerades i Florida i USA i augusti i fjol och Chris O’Neill är ordförande för båda, skriver Dagens Industri. Prinsessan Madeleine äger också aktier i tre av sin make Chris O’Neills bolag, skriver Hovet i ett pressmeddelande, föranlett av uppgifter i medier.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det är minoritetsposter om 5 procent i de tre bolagen som i övrigt ägs av maken. Prinsessan har ingen rätt till vinstutdelning i något av bolagen, får ingen ersättning från dem, sitter inte i deras ledning och är inte anställd av dem.

Annons
leonore-chris-madeleine

Därmed, skriver Hovet, står ägandet av posterna i bolagen “inte i konflikt med vad Prinsessan Madeleine som medlem av kungafamiljen kan äga”.

Läs mer på hovets hemsida>>

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Kungahuset.se

 

Annons