Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovet lugnar Sofias dopnerver: "Vi har vanan inne"

22 aug, 2016, 17:40
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Prinsdopets viktigaste beståndsdel avslöjas av hovets informationschef Margareta Thorgren.
Annons
Sofia-kungahuset.se

Snart är det dags. Lille prins Alexander ska döpas, och planeringen av dopet pågår för fullt. Ett kungligt dop är ju en tillställning som berör och engagerar hela vårt land, men det är också en stor händelse för föräldrarna på ett mer personligt plan. Prinsessan Sofia och prins Carl Philip är ju dessutom förstagångsföräldrar, och då är allt nytt och ovant och dopet blir kanske lite extra betydelsefullt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Sofia-Alexander-ste

Det är många beslut som ska fattas för att dagen ska bli precis så fin och minnesvärd som man önskar. Hur ska ceremonin utformas, vilken musik ska vi ha, vad ska vi bjuda på för mat och vad ska jag ha på mig? Och tänk om han gallskriker hela tiden?

Annons
prinsessan-Sofia-ibl

För Carl Philip och Sofia blir det ju också lite speciellt eftersom dopet ska direktsändas i tv, och all planering sker i nära samarbete med hovet.

Margaretha-Thorgren-ibl

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar att planeringen just nu är inne i sitt slutskede:

– Prinsdopet är naturligtvis en stor händelse, och en omfattande planering pågår. Vi har ju visserligen fått lite rutin, men varje dop är unikt och det viktigaste är förstås att utgå från föräldrarnas önskemål. Planeringen är just nu i sitt slutskede, och snart kommer detaljer att släppas, avslöjar Margareta Thorgren.

Av AnnaClara von Hofsten

Foto: IBL

 

Annons