Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovet vägrar svara på frågor – mystiska gåtan kring Daniel och Victoria: ”Väldigt upprörd”

14 aug, 2024, 19:00
Frågetecknet kring kronprinsessan Victorias och prins Daniel.
Annons

Samtidigt som norska kungafamiljen befinner sig i en av sina största kriser i modern tid, väntar ett bröllop mellan prinsessan Märtha Louise och schaman Durek Verrett runt hörnet.

Prinsessan och skandal-shamanenBrand logo
Prinsessan och skandal-shamanen

Den 31 augusti kommer de att befinna sig på Hotell Union i Geiranger, 55 mil nordväst om Oslo, för en bröllopsceremoni där de kommer att lova varandra evig tro och kärlek.

Märtha Louise och Durek Verrett
Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett säger ”ja” till varandra den 31 augusti. Geir Olsen

Säkerheten kring bröllopet

Norska kungafamiljen kommer självklart att vara på plats, men frågan är vilka andra som ryms på gästlistan. Listan är nämligen hemlig, men polisen har sagt att några av namnen på listan kommer att behöva skydd och man kan vänta sig en rad restriktioner.

Annons

– Vi har fått en preliminär gästlista, men det finns fortfarande en hel del osäkerhet kopplat till arrangemanget, säger Kenneth Sætre, stabschef i Møre och Romsdals polisdistrikt.

– Om det är gäster som deltar på bröllopet som har rätt till skydd blir vår roll att säkra och skydda evenemanget så att gästerna får en trygg och bra upplevelse.

”Märtha skulle bli väldigt upprörd”

Anders Johan Stavseng, kungaexpert på Se og Hør, har för Svensk Damtidning berättat att Märtha Louise har tät kontakt med kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

– De har varit på ett antal privata besök hos Mette-Marit och Haakon och i det sammanhanget har Märtha även träffat sina svenska vänner, säger han.

Stavseng är övertygad om att Victoria och Daniel fått en inbjudan till bröllopet.

– Märtha skulle nog bli väldigt upprörd om de svenska vännerna valde bort bröllopet i Norge. För Durek vore det också ett stort erkännande att våra goda grannar dyker upp på den stora dagen.

Annons

Hovet vägrar svara på frågan

Hovets informationschef Margareta Thorgren vill dock inte svara på frågan om Victoria och Daniel, eller någon annan från den svenska kungafamiljen, har för avsikt att delta på bröllopet.

– Det här är inget officiellt bröllop, utan betecknas som ett privat bröllop. Privata bröllop kommenterar vi inte, säger hon till Svensk Damtidning.

Även Carina Scheele Carlsen, Märtha Louises manager, lägger locket på.

– Tyvärr så kommer vi inte att kommentera vilka gäster som kommer och det är för att bröllopet är privat, inte officiellt.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Det är oklart om prins Daniel och kronprinsessan Victoria tar sig till Norge för att gå på bröllop. Mikael Fritzon/TT

Foto: TT

Annons