Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Därför avslöjade hovet Sofias graviditet nu – egentligen

03 sep, 2024, 10:00
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Under måndagen kom glädjebeskedet – prinsessan Sofia är gravid. Och det finns en anledning till att det kommunicerades när det gjorde...
Annons
Prinsessan Sofia gravid – väntar sitt fjärde barn!Brand logo
Prinsessan Sofia gravid – väntar sitt fjärde barn!

Prinsfamiljen växer. I februari väntas det nya tillskottet, vilket hovet berättade för allmänheten under måndagen:

– Prinsessan Sofia mår bra, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då till Svensk Damtidning.

Och det är ingen slump att den glada nyheten kommunicerades när den gjorde – här är hovets taktik kring den gravida prinsessan.

Därför valde Sofia att berätta om graviditeten

I och med att prinsparets barn ska komma i februari är prinsessan Sofia nu i fjärde månaden, och hovet meddelar att hon har en fullspäckad höst framför sig, som inte ska påverkas nämnvärt av graviditeten.

Annons

Ja, redan under onsdagen ska prins Carl Philip och Sofia besöka sitt hertigdöme, Värmland, där de har två intensiva dagar framför sig – och kommer såklart fotograferas en hel del.

Så visst är det smart av prinsparet att gå ut med nyheten nu själva, vilket även Margareta Thorgren tar fasta på i sitt svar:

– Redan i morgon ska prinsparet på ett besök i Värmland och det är flera uppdrag som väntar nu så därför tyckte prinsessan att det var skönt att gå ut med den här nyheten. Nedkomst blir i februari 2025.

Värmlands landshövding Georg Andrén och hans fru Maria med prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Så här såg det ut när prinsparet officiellt besökte Värmland sist, 2022. Här med Värmlands landshövding Georg Andrén och hans fru Maria Andrén. Foto: Fredrik Sandberg/TT

En smart strategi helt enkelt. Och det lämnar också utrymme för prinsparet att ge fullt fokus på besöket i hertigdömet, som blir en intensiv historia.

Annons

Prinsparets dagar i Värmland

Ja, under sina två dagar i Värmland ska Carl Philip och Sofia beta av Arvika, Eda och Karlstad – och de har totalt elva programpunkter.

Här blir det bland annat invigning av en ny Volvo-byggnad i Arvika, middag på Residenset i Karlstad och besök hos föreningen Attention Karlstad/Värmland, som jobbar för att alla med NPF-diagnoser i Värmland ska få det stöd de behöver.

Temat för besöksdagarna är motståndskraft och hållbar omställning, vilket går helt i linje med prinsparets hjärtefrågor.

Foto: TT

Annons