Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovets nya besked om cancersjuka Kate, 42 – berättar nu

13 jul, 2024, 10:07
Då dyker prinsessan Kate upp igen.
Annons

Det var i mars som prinsessan Kate själv berättade att hon drabbats av cancer. Sedan dess har hon hållit sig utanför rampljuset, med undantag i mitten av juni när hon dök upp vid paraden Trooping the Colour.

Nu delar Kensington Palace en ny glad uppdatering.

Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”Brand logo
Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”

Då ser vi prinsessan Kate igen – efter cancerdiagnosen

Kensington Palace meddelar nämligen att prinsessan Kate kommer vara på plats och presentera bucklan under söndagens herrsingelfinal av Wimbledon. Det är Novak Djokovic och Carlos Alcaraz som gör upp om bucklan, som kommer presenteras av prinsessan.

Annons
Prins William, prinsessan Kate, prins Louis, prins George och prinsessan Charlotte
Kate med familjen under paraden i mitten av juni. Wimbledon blir hennes andra offentliga framträdande sedan hon berättade om cancerdiagnosen.2024 i-Images

Strax innan att Kate visade sig själv offentligt för första gången i juni, delade hon ett öppenhjärtligt inlägg på sociala medier med en hälsouppdatering.

– Jag gör goda framsteg, men alla som går igenom kemoterapi vet finns det bra dagar och dåliga dagar. De dåliga dagarna känner du dig svag, trött och du måste ge efter för att din kropp vilar. Men de bra dagarna, när du känner dig starkare, vill du göra det bästa av att må bra, skrev prinsessan då.

Annons

Då skrev Kate att hon hoppades kunna närvara vid offentliga uppdrag under sommaren, men att hon visste att hon inte utom fara ännu.

– Jag lär mig att ha tålamod, särskilt när det kommer till ovisshet. Att ta varje dag som den kommer, lyssna på min kropp och tillåta mig själv att ta den här välbehövliga tiden att läka.

Foto: TT

Annons