Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovets nya besked om Silvias bror – här är han just nu

23 aug, 2024, 10:22
Drottning Silvia lämnade OS i Paris för att besöka sin bror Ralf Sommerlath i Belgien.
Annons

Kungen och drottning Silvia hade rest till OS i Paris för att heja fram de svenska atleterna. Dessvärre fick Silvia lämna i all hast och sätta sig på ett plan till Belgien.

Hemliga kvinnorna kring drottning SilviaBrand logo
Hemliga kvinnorna kring drottning Silvia

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftade strax därefter att Silvia lämnat Paris för att besöka sin bror Ralf Sommerlath, som är bosatt i Belgien.

– Drottningen har lämnat OS av familjeskäl. Hon har rest till Belgien för att hälsa på sin bror, sa hovets informationschef Margareta Thorgren då.

Annons
Kungen och drottning Silvia
Drottning Silvia lämnade OS i Paris för att besöka sin bror Ralf i Belgien. Jessica Gow/TT

Ralfs och Silvias relation

Enligt Ralfs eget Facebook-konto bor han i Kettenis, en liten ort som ligger i östra Belgien. Där bor han tillsammans med hustrun Charlotta, som kallas för ”Charly”.

Till skillnad från Silvia lever Ralf ett anonymt liv. Senast han skymtades offentligt var 2019, i samband med en Laleh-konsert vid Borgholms slottsruin.

Annars har vi inte sett till Ralf, men vi vet att han och Silvia har en god relation. Det var ju så klart också därför som hon såg till att lämna Paris för att prioritera sin bror.

Annons

Så lever Ralf i dag

Efter tre dagar hos 95-årige Ralf Sommerlath, återvände Silvia till Paris för att se de sista tävlingarna. Sedan flög hon och kungen hem till Sverige, redo att börja starta sina kungliga uppdrag efter en underbar sommar.

Svenska hovet bekräftar för Svensk Damtidning att Ralf fortsatt är bosatt i landet. Där lever han ett lugnt liv med sin familj, långt bort från syster Silvias offentliga liv i Sverige.

Ralf Sommerlath och drottning Silvia
Ralf Sommerlath under Laleh-konserten på Borgholms slottsruin 2019. Alex Ljungdahl / EXP / TT

Foto: TT

Annons