Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovets svar efter Madeleines och Chris tråkiga beslut – misstankarna stämmer

24 okt, 2024, 14:00
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill följer inte med kungafamiljen till Brasilien.
Annons

Kungen och drottning Silvia jublar! Äntligen får de göra en historisk resa till Brasilien, tillsammans med kronprinsessan Victorias och prins Carl Philips familjer.

Därför pausar Victoria utbildningen • Märkliga bilderna på Haakon som förvirrar • Harry & Meghan bryter upp: skaffar nytt – 3 kungliga snackisar från vecka 42!Brand logo
Därför pausar Victoria utbildningen • Märkliga bilderna på Haakon som förvirrar • Harry & Meghan bryter upp: skaffar nytt – 3 kungliga snackisar från vecka 42!

Barnbarnen har aldrig varit i Brasilien samtidigt som kungen och drottningen, vilket så klart gör den långa resan extra speciell – inte minst för Silvia som har en stark anknytning till landet.

– Det är väldigt fint att de nu får den möjligheten. De ser mycket fram emot den här resan, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Annons
Drottning Silvia med sina barnbarn
Drottning Silvia får äntligen visa upp sitt älskade Brasilien för merparten av sina barnbarn. Jonas Ekströmer/TT

Silvias lycka med barnbarnen

Resan sammanfaller med barnbarnens höstlov. Mycket av tiden kommer att vara av privat karaktär, men för kungen och drottningen blir det även lite arbete mellan varven.

För kungens del blir det ett möte med World Scout Foundation under helgen, medan Silvia har ett möte med World Childhood Foundation på måndagen.

Merparten av tiden kommer dock ägnas åt barnbarnen, där vi kan räkna med att Silvia gör sitt yttersta för att visa upp sitt älskade Brasilien och skapa nya härliga minnen!

Annons

Hovets svar efter Madeleines beslut

Däremot kommer prinsessan Madeleine med familj inte att följa med på resan. I stället kommer hon att vikariera för kungen, under tiden som resten av kungafamiljen är på resande fot.

Tanken var dock att hon skulle följa med först. Varför Madeleine ställde in vill hovet inte svara på, men de bekräftar att prinsessan, Chris O'Neill och barnen blir kvar i Sverige.

– I och med att det är en privat resa så kommenterar vi inte det, men det är ett val prinsessan Madeleine med familj har gjort. Mer kan vi inte säga, eftersom man måste respektera att resan sker under höstlovet och det är privat.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine med familj följer inte med till Brasilien. Stefan Jerrevång/TT

Foto: TT

Annons