Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hovpastorn om dopet: "Jag känner ett stort lugn"

27 maj, 2016, 09:00
AvJohanna Lejon
I dag döps prins Oscar i Slottskyrkan. En av dopförrättarna är hovpastor Michael Bjerkhagen.
Annons
DopNicolas

Det är Expressen som har talat med hovpastor Michael Bjerkhagen, en av dem som kommer att vara förrättare då prins Oscar döps i dag. Michael berättar hur han känner inför det stundande dopet.

– Ja, detta är någonting som vi alla ser fram emot väldigt mycket, säger hovpastor Michael Bjerkhagen till Expressen.

Han fortsätter:

– Det är alltid en stor glädje när ett barn tas upp i den kristna gemenskapen och här blir det under extra festliga förhållanden, säger Michael Bjerkhagen.

Michael förklarar att han ser fram emot dopet med stor glädje.

– På ett sätt liknar detta ett vanligt dop, men samtidigt finns en stor skillnad då det är så många fler inblandade här. Det finns en stor samverkan med så många duktiga människor. Det är en stor apparat på slottet.

Han tror att dopet kommer att bli en fin stund. Nervös, det är han inte.

– Nej, det är jag inte. Jag känner ett väldigt stort lugn.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons