Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hyllningarna till Elizabeth: "Hon har visat vägen"

22 apr, 2016, 09:50
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Drottningarnas drottning har firat sin 90-årsdag. Så här hyllades hon!
Annons
Elizabeth

Drottning Elizabeth firade under torsdagen sin 90-årsdag på slottet Windsor utanför London. Det var ett storslaget firande som började med en lång promenad inne i centrala Windsor och avslutades med privat smokingmiddag i Waterloo-salongen.

Under hela torsdagen välde det in gratulationer från hela världen och bara på mikrobloggen twitter skickades 250 000 grattis-tweets. Och i brittiska parlamentet hyllade David Cameron drottningen med ett långt anförande.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

“Hennes perspektiv och långa erfarenhet är unik och helt ovärderlig. Hennes första premiärminister var Winston Churchill. Precis som han och de som följde, kan jag vittna om att hon är den bästa lyssnare i hela världen. Det finns inte någon annan i offentligheten som en premiärminister kan prata med i förtroende. Och inget annat land har en statschef med så mycket kunskap och sådant tålamod” sa han bland annat.

Annons

Och i dokumentären “Elizabeth at 90 – A Family Tribute” gav kungafamiljen sin bild av världens mest kända kvinna.

“Jag ser henne fortfarande mer som drotting än som farmor” berättade prins Harry.

Han har det senaste året tagit på sig fler kungliga plikter berättade att han ser Elizabeths om sin chef och förebild.

“Det finns en otrolig press och det är en tung börda att bära men hon har visat vägen. Och hon visar gärna hur det går att göra. Gör man fel säger hon till, och då ber man om ursäkt”

Den danska drottningen Margrethe som nyligen firade sin 76-årsdag berättade att Elizabeth är en förebild även för henne.

“Jag träffade henne i december förra året. Det är otroligt hur hon verkar oberörd. Jag vet att hon är äldre än jag, men det känns verkligen inte som så. Hon är givetvis mer erfaren än jag”

Av: Liv Sander

Foto: Stella Pictures

Annons