Ilska efter att Victoria och Daniel inte dök upp: "Är det för mycket begärt?"
Pokalloppen är en vördad tradition inom den svenska travsporten. Det är då det folkligaste vi har, travsporten, får kunglig glans och glamour.
Pokalloppen har sitt ursprung i att kung Gustav V var en stor travfantast och en flitig besökare på Åbytravet i Mölndal. Därför drog man i gång Kungapokalen, ett årligt lopp som hölls i kungens ära. För att ge loppet legitimitet skänkte Gustav V en pokal till loppet, och samma pokal delas fortfarande ut till segraren.
Protester mot Victoria och Daniel
Åbytravet stärkte sina band till kungahuset när man 1983 införde ytterligare ett lopp: Drottning Silvias pokal.
Publiken har firat stort när kungligheterna själva dykt upp vid tävlingarna. Som när drottning Silvia närvarade vid Drottning Silvias Pokal 1993 och fick en björnkram från segraren Kjell P Dahlström. Då var också kronprinsessan Victoria på plats.
Men nu har det gått många år sedan någon ur kungahuset dök upp på Åby för att titta på de två kungliga loppen och gratulera segrarna. Inom travkretsar har det börjat gry ett missnöje. Har kungahuset glömt bort sina lopp?
Det här är en fråga som ställs i den populära travpodcasten Travfeber. Patrik Salldal, en av poddens två programledare, är genuint upprörd över att kungen inte tar sig till Åby oftare.
– Som ambassadör för landet kanske man kan bemöda sig. Om det körs ett lopp i ens eget namn, säger Patrik i podcasten.
"Är det för mycket begärt?"
Även kronprinsessan och hennes gemål får sig en känga.
– Victoria och Daniel som är så himla folkkära och så himla vördnadsfulla kring idrotten hela tiden, är det inte lite konstigt att det inte klarar av att ta sig Åby den här tävlingsdagen? Är det för mycket begärt?
VIDEOS FRÅN svenskdam
Patrik går så långt att han föreslår att Åbytravet borde göra sig av med kungastämpeln helt och hållet.
– Åby kanske ska fundera på om Elgiganten kanske vill köpa beloppet. Vad är de villiga att betala? frågar han sig.