Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Ilska mot prins Carl Philips beteende på norska prinsessbröllopet

02 sep, 2024, 11:00
Durek Verrett, prinsessan Märtha Louise och prins Carl Philip
TT
Prins Carl Philips beteende på prinsessan Märtha Louises bröllop väcker reaktioner.
Annons

Det fanns svenska inslag när prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett gifte sig i helgen. Vårt kungapar stannade hemma, men kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip gjorde resan till Norge och deltog i den färgstarka tillställningen.

Det var dock inte ett okontroversiellt beslut. Märtha Louise och Durek är två skandalomsusade personligheter, och deras val att sälja bildrättigheterna till bröllopet till mediejättarna Hello Magazine och Netflix gjorde inte saken bättre.

Här tar Märtha Louise & Durek Verrett emot folkets kärlekBrand logo
Här tar Märtha Louise & Durek Verrett emot folkets kärlek

Ilska efter prinsessan Märtha Louises bröllop

Politiska skribenten Jenny Sonesson dömde ut de svenska kungligheternas beteende fullständigt när de dök upp på Märtha Louises bröllopsfoto – publicerat av Hello Magazine.

– Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia är med på officiella bröllopsfotot. Ett kommersiellt spektakel. Varför bidrar svenska kungahuset till att brudparet tjänar från Netflix och Hello? Kunglig glans höjer intresset och marknadsvärdet, skriver Jenny på Twitter.

Annons

– Som svensk medborgare är jag kritisk till att kronprinsessan medverkar i kommersiella spektaklet i Norge. Riskerar att ge ökad legitimitet och publik till ”shamanen” Durek Veretts pseudovetenskap. Verett har bla sålt dyra medaljonger som påstås skydda mot Covid-19.

"Många är upprörda över att Carl Philip gjorde så"

Ellen Myrgård Lindén, mångårig reporter på Svensk Dam, har också märkt av en upprördhet bland de kungliga fansen.

– Många är upprörda över att Victoria, Daniel, Carl Philip och Sofia valde att ställa upp på den officiella bröllopsfotograferingen i Geiranger. Brudparet sålde de exklusiva bildrättigheterna till den brittiska kändistidningen Hello och därför var det endast Hellos fotograf som fick knäppa det åtråvärda gruppfotot. Bröllopet var på inga sätt planerat av hovet och den norska kungafamiljen och de svenska kungligheterna valde att stärka monarkin genom att medverka vid en på förhand köpt fotografering, av detta slag, menar många var fel, säger Ellen.

Annons