Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Inför 40-årsdagen berättar Marie om sin hemlighet

02 feb, 2016, 10:04
author
På lördag fyller prinsessan Marie 40 år. Hennes liv hade kunnat bli helt annorlunda. För åtta år sedan sa prinsessan Marie ja till sin Joachim. Men innan vigseln hade paret faktiskt brutit upp en gång. Nu berättar den danska prinsessan för första gången sanningen om varför.
Annons
Marie-ste

Även om Marie hade sin bakgrund i en privilegierad aristokratfamilj var det svårt att tackla den press som kom sig av att bli ett par med en kunglig man. Prinsessan Marie var oerhört påpassad och pressen skrev mycket om henne. Till slut ebbade relationen ut. Tidigare har man trott att det handlade om att Marie pratat för mycket om förhållandet, innan hon och Joachim var, så att säga, etablerade. Men för Jyllands-Posten berättar Marie att det hela i själva verket var så att hon inte visste om hon var redo att bli en del av den danska kungafamiljen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Marie-7

– Det fanns inget tvivel i mitt hjärta att jag älskade honom. Men jag hade mitt liv som jag älskade och jag hade min stolthet. Jag var helt enkelt inte redo att gifta mig och ta på mig det ansvar som det innebär att vara en del av kungafamiljen. Jag var van att klara mig själv och det var överväldigande att alla plötsligt hade en åsikt om mig.

Marie är dock noga med att understryka att Joachim var ett fantastiskt stöd, hela vägen.

Marie-6

Det gick några månader, sedan var Joachim och hans Marie åter ett par. Resten är, vad man brukar kalla, historia. I dag är Marie prinsessa av Danmark, har två underbara barn och familjen lever ett lyckligt liv i sin stora villa på Emiliekildevej i Klampenborg.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons