Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Inga kungliga bröllop - men mycket annat på gång 2016

01 jan, 2016, 13:49
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-ste

Vi har inte några nya svenska bröllop att se fram emot 2016 men väl mycket annat spännande. Det kommer hända en hel del i år, speciellt i det svenska kungahuset.

Läs allt om vad som väntar här:

Först har vi tre kungliga bebisar på gång, två i det svenska kungahuset. Först ut är kronprinsessan Victoria som ska föda sitt och maken prins Daniels andra barn i början på mars, enligt hovet. Sedan har vi prinsessan Sofia och prins Carl Philip som ska få sitt första barn i april.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
carl-philip-sofia-ste

Prinsessan Sofia blir mamma nästa år.

Vi har också en bebis till att vänta, det är Bhutans unga kungapar, Jigme och drottning Jetsun, som ska bli föräldrar i början nästa år.

Bhutan-ste

Det söta paret från Bhutan ska få en arvinge nästa år.

Annons

De kungliga dopen i Sverige blir också två stora begivenheter, räkna med att det första, då kronprinsessparet döper sin bebis i maj eller juni, får stor uppmärksamhet.

Flera fina födelsedagar

elizabeth-ste

Drottning Elizabeth firas stort nästa år.

Först ut är drottning Elizabeth som fyller 21 april, hon blir då 90 år och kommer firas på många olika sätt under året. Under juni är det flera stora fester planerade och säkert kommer många utländska kungligheter att vara inbjudna.

Annons
carl-gustaf-ste

Som bekant är kung Carl Gustaf födelsedag den 30 april och detta år fyller han 70 år. Så vi kan räkna med både galamiddagar, konsert och kortege, samt kungliga besök från hela Europa. Vi minns ju hans 60-årsfirande…

Andra stora begivenheter

I Thailand är det inte kungens födelsedag, han föddes den 5 december 1927. Men kung Bhumibol Adulyadej blir nästa år den monark som suttit längst vid makten i hela världen. Han har varit Thailands kung sedan 1946.

Annons

Det blir också en extra fin bröllopsdag för vårt svenska kungapar. Den 19 juni 1976 stod bröllopet mellan Carl XVI Gustaf och Silvia Sommerlath, vilket innebär att de varit gifta i 40 år och firar Rubinbröllop. Detta innebär också att drottning Silvia firar 40 år som vår drottning!

sonja-2

Dessutom firar man jubileum i Norge, då kung Harald och drottning Sonja har regerat grannlandet i 25 år!

Massor av roliga, kungliga händelser att se fram emot…

Foto: Stella Pictures, IBL, All Over Press

 

 

Annons