Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Inget gott slut på året för prins Henrik...

30 dec, 2011, 12:59
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Nyårsaftonen kan bli ett sorgligt minne för prins Henrik av Danmark. Vi vet varför…

Annons

Prins Henrik är ju en man som älskar livets goda och för honom är en nyårsafton utan champagne och gåslever, foie gras, ingen fest alls. Champagnen lär ingen ta ifrån honom, värre är det gåslevern. Det är något som ofta förekommer på bordet hos regentparet och är nästan obligatorisk på bjudningar. Men nu har verkligheten kommit ikapp prins Henrik.

God aptit

Drottning Margrethe har hittills ätit gåslever med god aptit, samtidigt som hon är beskyddare för Djurskyddsföreningen i Danmark. Men nu har Djurskyddsföreningen gått ut med en skrivelse där de kräver att försäljningen av gåslever förbjuds.

Gåslever

För den som inte känner till det får man fram gåslever genom att på ett ytterst brutalt och plågsamt sätt tvångsmata gäss med enorma mängder majs och olja via ett tryckluftsstyrt rör rakt ner i magen. Det gör att gässen utvecklar en stor och svullen fettlever, som anses vara en läckerhet, speciellt på kontinenten.

Annons

Ser mörkt ut

På Djurskyddsföreningen säger man att de varken kan eller vill tvinga drottningen att avstå från att servera gåslever, men med tanke på att hon säger sig vara djurens beskyddare borde hon tänka efter lite. Så det ser lite mörkt ut för prins Henriks favoriträtt på nyårsafton.

Han är också lite ledsen över att hans vinslott Cayx inte bär sig. Visserligen säljer han vin för 7 miljoner kronor, men trots det går verksamheten med 2,9 miljoner i förlust per år. Och siffrorna hade varit ännu rödare om inte butiken i slottet, som säljer både souvenirer och vin från slottet, inte hade dragit in en dryg miljon kronor. Flera gånger har prins Henrik fått be sin hustru att ösa in pengar i verksamheten för att undvika en hotande konkurs och så lär också bli fallet nu.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström

Foto: All Over Press, Stella Pictures och IBL

Läs även:

Margrethe ledde vägen till kyrkan››

Snart väntas stor fest i Danmark››

Annons