Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Invigning av "Drottning Hedvig Eleonoras jubileumsår"

02 maj, 2015, 07:07
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
silvia-carl-gustaf-1-ao

Det har varit invigning av “Drottning Hedvig Eleonoras jubileumsår 2015”, med kungaparet på plats.

Det har varit en intensiv vecka för drottning Silvia som bland annat hälsat på påven i Rom. I veckan invigde  Silvia “Drottning Hedvig Eleonoras jubileumsår” . Och vår drottning såg verkligen ut att vara i toppform.

silvia-ao

Drottning Silvia i benvit dräkt invigningstalade.

Annons

I år är det 300 år sedan den svenska drottningen Hedvig Eleonora gick ur tiden vilket uppmärksammas under ett jubileumsår innehållande utställningar, föredrag och konserter.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
kungaparet-ao-3

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia och prinsessan Christina.

Invigningsceremonin hölls i Rikssalen på Drottningholms slott och inleddes av Margareta Nisser Dalman, överintendent Kungl. Husgerådskammaren som också hälsade sällskapet välkomna. Hon berättade om utställningen Trädgård och natur i hovkulturen som är årets första utställningen av tre på temat Hedvig Eleonora, samt om boken Hedvig Eleonora – den svenska barockens drottning som ges ut i samband med invigningen.

Annons
kungaparet-ao

I en nypublicerad, rikt illustrerad antologi ges också en uppdaterad bild av Hedvig Eleonora, den svenska stormaktstidens mest anmärkningsvärda drottning.

silvia-2-ao

Drottningen avtäckte även en av de två nya bronsavgjutningar av Adriaen de Vries som kommer placeras ut i Drottningholmsparken. Se en film från det tillfället här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press

Annons