Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Jimmie Åkessons svärfar rasar – hårda kritiken efter bröllopet

02 okt, 2024, 14:00
Jimmie Åkessons svärfar är inte nöjd med det som hände inför bröllopet – nu går han ut med kritiken offentligt.
Annons

I mars kunde Svensk Damtidning avslöja att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, 45, skulle gifta sig med stora kärleken Matilda Kärnerup, 29, i år.

5 svenska kändisar som har varit ett par!Brand logo
5 svenska kändisar som har varit ett par!

– Jag friade på en Ålandskryssning. Det är inte det mest romantiska, men väldigt äkta blev det, sa Jimmie och avslöjade att önskade ett kyrkligt bröllop:

– Jag har någon form av tro, och jag tycker det ger en viss tyngd med en kyrklig vigsel, dessutom är det en fin tusenårig tradition i Sverige. Jag vill ha ”inför Gud och denna församlings närvaro”, men bröllopet behöver inte vara i kyrkan.

Annons
Jimmie Åkesson och Matilda Kärnerup
Jimmie Åkesson och Matilda Kärnerup gifte sig lördagen den 28 september. Johan Nilsson/TT

Jimmies svärfar rasar

Lördagen den 28 september ringde bröllopsklockorna i Slottslängorna i Sölvesborg. På den 500 långa gästlistan fanns flera välkända namn, som bland andra entreprenören Jan Emanuel och Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch.

Gästerna verkade för det mesta nöjda med festen, men Jimmies svärfar, Jimmy Kärnerup, är inte helt nöjd med hur det såg ut strax innan vigseln och anser att Sölvesborgs kommun ”medvetet försökte motarbeta” festen.

Annons

I kritiken framhåller han att de fått till nycklarna till lokalen först på fredagen, trots att han hört att det funnits möjligheter att få tillgång till lokalen flera dagar tidigare.

Han är även kritisk till att gästerna inte fick bruka bord och stolar, som stod uppställda bakom en dörr i lokalen.

”Detta är något som jag personligen ska gräva i och få till en ändring på. Alla kommunmedlemmar som hyr slottslängorna för en fest i framtiden ska ha rätt att använda något så basalt”, skriver Jimmy Kärnerup i ett inlägg på Facebook, enligt Expressen.

”Följt reglerna”

Medborgarkontorets chef Kristin Forsberg Kemppainen säger att det finns tydliga riktlinjer att förhålla sig till, att bord och stolar bara får hyras ut till föreningar och företag. Privatpersoner måste dock hyra möblerna separat.

Annons

Jimmy Kärnerup är besviken på att en parkering i närheten var igenbommad, när Sölvesborg, i hans tycke, firade ”det största bröllopet staden upplevt i mannaminne”.

– Det var någon som skrev att skulle Magdalena Andersson haft sitt bröllop i Sölvesborg så skulle kommunen ha stått för kalaset, säger Jimmy Kärnerup till Expressen.

Kristin Forsberg Kemppainen håller inte med om kritiken.

– Det är inte min känsla. Vi på medborgarkontoret har följt de regler vi har fått att gå efter, säger hon.

Jimmie Åkesson
Jimmie Åkessons svärfar är inte nöjd med situationen inför bröllopet. Claudio Bresciani/TT

Foto: TT

Annons