Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Johan T Lindwall avslöjar lögnen bakom prinsessans bröllop – försöker lura norska folket

29 aug, 2024, 08:47
Prinsessan Märtha Louise, Durek Verrett och Johan T Lindwall
TT
Johan T Lindwall hävdar att det norska kungahuset har ljugit för folket inför prinsessan Märtha Louises bröllop.
Annons

I helgen vankas kungligt bröllop – men stämningen på förhand har inte varit lika oproblematiskt pirrig som den brukar vara.

Prinsessan Märtha Louise av Norge och hennes fästman Durek Verrett är nämligen två kontroversiella figurer.

– Det är ett karismatiskt par som väcker uppmärksamhet, sammanfattar Svensk Dams chefredaktör Johan T Lindwall när han gästar SVT:s Morgonstudion.

Kronprins Haakon om skandalen kring Marius Borg Höiby: ”Allvarlig sak”Brand logo
Kronprins Haakon om skandalen kring Marius Borg Höiby: ”Allvarlig sak”

Johan T Lindwall: Kungahuset ljuger för folket

Durek, som är praktiserande schaman av sjätte graden, har stått för en rad uppmärksammade uttalanden. Bland annat har han påstått att negativa tankar kan ligga bakom cancerdiagnoser hos barn.

Prinsessan Märtha Louise, Durek Verrett och Johan T Lindwall
Ord och inga visor från Johan T! TT

– I början kändes han som en härlig fläkt i den norska kungafamiljen, som kändes lite trist och tråkigt. Men efter allt som har hänt så känns det här inget bra, säger Johan T.

Annons

Durek är dock inte ensam om att skandalisera det norska kungahuset. Sommarens stora snackis har varit kronprinsessan Mette-Marits son Marius, som greps av polis, misstänkt för att ha misshandlat en ung kvinna.

Kronprins Haakon gick därefter ut och meddelade att det sedan tidigare var bestämt att Marius inte skulle komma på prinsessan Märtha Louises bröllop. Något som Johan T betvivlar å det grövsta.

– Haakon påstår att beslutet togs i sommar redan men att det meddelades först efter den här skandalen. Men att få det norska folket att tro att han inte skulle gå på bröllopet, det är bara löjligt. Det är klart att de har portat honom, säger Johan T.

Johan T Lindwall inför Märtha Louises bröllop

Den norska kungafamiljens anseende har fått sig några rejäla törnar i år. Johan T ser inte att lördagens bröllop ska vända på den utvecklingen.

– Jag brukar säga att bröllop och dop är en mardröm för republikanerna, men i det här fallet har det varit så många skandaler i det norska kungahuset, så jag tror tyvärr inte att det här kommer att stärka deras aktier, som det skulle ha gjort i normala fall, säger han.

Annons