Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

JUST NU: Domen mot Mette-Marits son – nu får Marius sitt straff

03 sep, 2024, 11:30
Mette-Marits son Marius har fått sitt straff, rapporterar Aftenposten.
Annons

Det var den 4 augusti som norska kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg Höiby blev i centrala Oslo. Polisen misstänkte 27-åringen för misshandel av en kvinna han haft en relation med, och skadegörelse efter att ha vandaliserat offrets lägenhet.

– Förra helgen hände något som aldrig borde ha hänt. Jag utövade och förstörde föremål i en lägenhet i berusning av alkohol och kokain efter ett gräl, sa Marius själv i ett uttalande.

Kronprins Haakon om skandalen kring Marius Borg Höiby: ”Allvarlig sak”Brand logo
Kronprins Haakon om skandalen kring Marius Borg Höiby: ”Allvarlig sak”

Marius Borg Höiby har fått sitt straff

Nu har kvinnan i fråga utfärdat ett besöksförbud.

– Ja, det stämmer. Fram till mars 2025. Det sågs som nödvändigt, men jag har inga andra kommentarer, säger kvinnans advokat Mette Yvonne Larsen till Aftenposten.

Marius har erkänt att han kämpar med missbruk

Efter gripandet har norsk press grävt fram flera tidigare okända skandaler ur Marius förflutna. Han blev bland annat tagen av polis på en festival för sju år sedan efter att ha använt narkotika.

I samband med sitt första uttalande avslöjade Marius att han behandlats för missbruk.

– Jag kommer nu att återuppta denna behandling och ta den på största allvar, säger Marius till NRK.

Men en källa som tyska Bild talat med hävdar att Marius inte ändrat sin livsstil – trots alla skriverier.

– Ånger? Nej, Marius festar igen. Han har alltid kunnat göra vad han vill, först nu är det press utifrån för första gången. Även om han inte längre går på offentliga klubbar och barer har festerna nu flyttat till privata lägenheter, säger källan till Bild.

Annons