Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Just nu! Drottning Silvia på plats i sitt älskade Tyskland

26 sep, 2017, 13:55
Inviger utställning och tar emot pris.
Annons

Det är jubel för drottning Silvia här i Berlin! Som vanligt är det ju något alldeles speciellt när hon kommer “hem” till Tyskland. Och hennes stora engagemang går som en röd tråd genom det två dagar långa besöket.

Nu har hon precis invigt ett seminarium i anslutning till utställningen Century of the Child på de Nordiska Ambassaderna. Utställningen handlar om hur barnens miljö ser ut, hemma och på förskolan, men också om pappornas roll i barnens liv. Själv har ju drottningen ett jättebra exempel på hemmaplan, prins Daniel har ju varit föräldraledig med både prins Oscar och prinsessan Estelle, och prins Carl Philip och Chris O’Neill är båda väldigt engagerade småbarnspappor. I samband med utställningen höll drottningen ett tal på tyska och då passade hon på att kommenterade några Baby Björn-selar, som var en del av utställningen, med orden “sådana har vi hemma”.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons

Ikväll tar drottningen sedan emot det prestigefyllda Thedor Wanner-priset på Allianz Forum Berlin. Det delas ut för sjunde gången och hon hedras för sitt arbete och sitt engagemang för utsatta barn, demenssjuka och personer med funktionshinder. Prissumman på 10 000 euro har drottningen donerat till en välgörenhetsorganisation i Sao Paulo.

Silvia med Islands ambassadör Martin Eyjolfsson, Norges ambassadör Petter Ölberg och Sveriges ambassadör Per Thöresson.

Imorgon reser hon vidare till släkten – familjen Bernadotte på blomsterslottet Mainau i Bodensjön. Där ska hon vara med vid en workshop för sin välgörenhetsorganisation Mentor. Svensk Damtidning är på plats i Berlin, följ vår bevakning under dagen!

Foto: Bernard Ludewig / Svenska ambassaden

Annons