Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

JUST NU: Här dyker Madeleine upp på jobb – efter kungens beslut

11 okt, 2024, 06:54
Prinsessan Madeleine är ute på kungligt uppdrag – här dyker hon upp i rusket!
Annons
Se filmen! Madeleines första kungliga solouppdrag efter flyttenBrand logo
Se filmen! Madeleines första kungliga solouppdrag efter flytten

Det tillhör inte vanligheterna, men ibland blir man positivt överraskad. En sån överraskning inträffade under fredagsmorgonen, när prinsessan Madeleine dök upp utanför ABF-huset i centrala Stockholm.

Trots att vädret var grått, regnet närvarande, så anlände Madeleine med ett leende på läpparna, i en beige rock och en mörkbrun handväska – redo för dagens kungliga uppdrag.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine utanför ABF-huset i Stockholm. Svensk Damtidning

Madeleines uppdrag – det ska hon göra

Madeleine är inte särskilt aktiv som kunglig. Hon har få uppdrag i den kungliga kalendern, men när hon väl är ute på jobb så är det ofta för att belysa saker som kan drabba barn och unga i samhället.

Annons

Därför är det en självklarhet för den hemvändande prinsessan att närvara på Ericastiftelsens 90-årsjubileum på ABF-huset i Stockholm.

”Vi har arbetat för att öka barns och ungas psykiska hälsa i 90 år. Vi erbjuder stöd och behandling samt uppmärksammar, utbildar i och forskar om metoder som gör det möjligt för barn och unga att få ett bra liv. Idag ökar tyvärr barns och ungas psykiska ohälsa. Det vill vi ändra på”, skriver Ericastiftelsen på sin hemsida.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine var på strålande humör, trots ett regnigt Stockholm. Svensk Damtidning
Annons

Foto: Svensk Damtidning

Annons