Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Källa avslöjar – så är relationen mellan Marius och brottsoffret: "Giftig och explosiv"

26 aug, 2024, 10:30
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Nu framkommer ny information som visar att Marius Borg Höiby umgås med brottsoffret.
Annons
Misstänkta våldsskandalen i norska kungahuset – detta har häntBrand logo
Misstänkta våldsskandalen i norska kungahuset – detta har hänt

Det blåser rejält i det norska kungahuset och mitt i stormens öga står kronprinsessan Mette-Marits son Marius Borg Höiby, 27.

Mycket har uppdagats sedan han greps av polis natten till den 4 augusti, då en kvinna ska ha larmat om misshandel och förstörelse.

Marius uttalande: "Borde aldrig ha hänt"

I lägenheten hittades spår av bråk. En kniv satt fast i väggen och kvinnan hade drabbats av hjärnskakning och huvudskador. Marius står misstänkt och en period efter händelsen gjorde han ett uttalande:

"Jag begick kroppsskada och förstörde föremål i en lägenhet i berusning av alkohol och kokain efter ett bråk /.../ Så till dig min älskade, jag är ledsen. Detta borde aldrig ha hänt, och jag tar fullt ansvar för mina handlingar", skrev han bland annat.

Här syns Marius med brottsoffret

Det har sedan händelsen ägde rum varit oklart huruvida Marius och brottsoffret, som är en kvinna i 20-årsåldern, har en relation eller inte. Enligt Marius uttalande verkar de ha en kärleksrelation, men kvinnans advokat förnekar det.

Annons

Däremot har nu Marius och kvinnan fångats på bild tillsammans. De exklusiva bilderna har publicerats av Se & Hör, där man kan se Marius i en vit Mercedes. Bredvid honom sitter kvinnan ifråga, med en keps över huvudet.

Då bilden togs var de påväg ut från porten till kronprinsparets gods i Asker. Se & Hör har frågat hovet om det är brottsoffret, men inte fått något svar.

Källa avslöjar: Så är relationen mellan Marius och offret

Enligt tyska Bild, som pratat med en källa nära Marius umgängeskrets, ska Marius trots allt som sker kring och med honom, ha fortsatt festa – men mer privat.

– Ånger? Nej, Marius festar igen. Han har alltid kunnat göra vad han vill, först nu är det press utifrån för första gången. Även om han inte längre går på offentliga klubbar och barer har festerna nu flyttat till privata lägenheter, säger källan till Bild.

Samma källa bekräftar även det "giftiga förhållandet" mellan Marius och brottsoffret och poängterar att svartsjuka och överdrivna fester varit en stor del av relationen.

Och efter att deras bråk exploderar så gör de alltid upp igen, menar källan.

Annons