Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kändisen avslöjar Daniels beteende på golfbanan – blev vittne till allt

12 jul, 2024, 12:00
Prins Daniel älskar att spela golf – men hur är det egentligen att spela golf med kungligheten?
Annons
Prins Daniel är KUNG på golfbanan – kolla in svingen!Brand logo
Prins Daniel är KUNG på golfbanan – kolla in svingen!

I vissa kretsar kallas prins Daniel för ”Sportprinsen”. Som ung spelade han både fotboll och hockey. Från föräldrahuset i Ockelbo var det bara ett stenkast till både fotbollsplan och ishockeyrink.

När han gifte sig med kronprinsessan Victoria, såg han till att ta med sitt sportintresse in i den kungliga världen. Tillsammans med Victoria lanserade han Generation Pep, en organisation som jobbar för att fler barn och unga ska röra på sig.

Själv älskar han att vara ute i naturen, vandra runt bland granar och kottar, och han uppskattar att kombinera både sport och natur med att spela den sommarvänliga sporten golf.

Annons
Prins Daniel
Prins Daniel lirar golf på Ekerums golfbana på Öland. Mikael Fritzon/TT

Daniel är en fena på golf

Efter all övning har han blivit rejält skicklig på golfbanan. Han har ett handicap på imponerande 4,4 och när han spelar brukar han visa upp en imponerande svinghastighet.

Dagen innan Victorias födelsedag är han uppe med tuppen för att spela golf. Vant väger han golfklubban i handen, försöker greppet innan han svingar till och ser bollen flyga med en hiskelig fart.

Förra fick Daniel äran att spela med golfproffset Jesper Parnevik. Han blev otroligt imponerad av Daniels slag och kunde knappt ta in hur skickligt Daniel hanterade golfklubban.

Annons

Jesper om Daniels golfbeteende

För Svensk Damtidning berättade Jesper Parnevik hur det var att få spela golf med Daniel, att det var en historisk händelse för honom och att han bara hade positiva saker att säga om golfrundan.

– Det var jättekul. Det var första gången vi spelade tillsammans och han är ju verkligen duktig! Hela arrangemanget var bra och det är extra kul att allt går till välgörenhet, sa Jesper Parnevik och fortsatte:

– Hela veckan är bra organiserad och sen är Öland väldigt fint.

Jesper Parnevik och prins Daniel
Prins Daniel och Jesper Parnevik under Victoriagolfen på Ekerums golfbana, Öland, 2023. Mikael Fritzon/TT

Foto: TT

Annons