Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kändiskvinnan satte sig bredvid Chris O'Neill: "Uppenbar psykning"

13 sep, 2024, 15:00
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Christine Olsson/TT
Kändiskvinnan chockar många när hon sätter sig bredvid Chris O'Neill.
Annons

Chris O'Neill är en erkänt folkskygg individ. Alla vittnar om att han är trevlig, socialt slipad som få – men han tycker inte om att befinna sig i rampljuset. Det var därför något förvånade när hovet i förra veckan gick ut med att Chris skulle göra sin hustru Madeleine sällskap till riksmötets öppnande.

Men på tisdagen dök han och Madeleine upp, tillsammans med kungen, drottning Silvia, prinsessan Sofia, prins Carl Philip, kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Här gör Chris & Madeleine comeback – med hela kungafamiljen!Brand logo
Här gör Chris & Madeleine comeback – med hela kungafamiljen!

Kändiskvinnan satte sig bredvid Chris O'Neill

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Madeleine och Chris tog sitt uppdrag på största allvar. Christine Olsson/TT

Och hans närvaro i plenisalen gick inte obemärkt förbi. Viktor Barth-Kron noterade att Anna Kinberg Batra, Stockholms landshövding, tog sikte på Chris sida av lokalen när hon skulle hitta plats i lokalen

Annons

– Happ, Kinberg Batra sitter nu demonstrativt tillsammans med Annie Lööf, Jan Björklund och Chris O'Neill med släkt, i mitten av läktaren. Uppenbar psykning mot Kristersson inför regeringsförklaringen, skriver Viktor skämtsamt på Twitter.

Att Anna Kinberg Batra känner sig bekväm med kungafamiljen är ingen skräll. De har träffats vid flertalet gånger, och Anna har till och med varit middagsvärd för kungen och Silvia. Det skedde i november, när landshövdingen bjöd in till smokingfest i Tessinska palatsets festvåning.

Anna Kinberg Batra, kung Carl Gustaf och drottning Silvia
Anna Kinberg Batra var en perfekt värd för kungaparet! TT

Chris är restriktiv med vilka saker som han dyker upp på. Det är något han har förklarat med att hans främsta prioritet är och förblir hans civila karriär.

Annons

– Det kanske är svårt att förstå, men jag kommer inte kunna vara med på alla stora officiella saker. Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle. Vad ska jag då göra? De här kunderna har inte framförhållning på en månad, det kan handla om att jag får vara tacksam för att jag får en liten lucka i deras schema kommande dagarna, har han förklarat för Expressen.

Annons