Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Känslosamma ögonblicket på Öland fångas på bild – Silvias önskan slog äntligen in

14 jul, 2024, 14:46
Wow – det är svårt att inte bli rörd.
Annons

Idag är det en riktig kunglig höjdpunkt: kronprinsessan Victoria fyller 47 år, och det firas hela dagen borta på Öland.

Och det blev känslosamt redan när firandet drog igång vid Solliden slott.

Första bilderna från Victorias födelsedagsfirande – HELA familjen är med!Brand logo
Första bilderna från Victorias födelsedagsfirande – HELA familjen är med!

Känslosamma ögonblicket för drottning Silvia på Öland

Födelsedagsfirandet inleddes traditionsenligt vid Solliden slott, där folk väntat i solen för att gratulera vår kronprinsessa.

Som traditionen råder bjöd en barnkör på musik, och inväntade kronprinsessfamiljen och kungaparet.

Annons

Men i år hände något som ingen var beredd på. Hela kungafamiljen – alla åtta barnbarn med – tågade ut ur Sollidens pampiga dörrar.

Kung Carl Gustaf, Prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill med barnen prins Nicolas, prinsessan Adrienne och prinsessan Leonore, prinsessan Sofia och prins Carl Philip med barnen prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian, drottning Silvia, prins Daniel och kronprinsessan Victoria med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar i samband med firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Sollidens slott på Öland
Detta är rikedom – på riktigt!Jonas Ekströmer/TT
Firandet av kronprinsessan Victorias födelsedag på Sollidens slott på Öland. Från vänster: Prinsessan med Madeleine med barnen prinsessan Adrienne och prinsessan Leonore, prinsessan Sofia och prins Carl Philip med barnen prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian, Drottning Silvia, prins Daniel och kronprinsessan Victoria med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar. Chris O'Neill syns bakom prinsessan Sofia.
Detta är en riktigt sällsynt syn.Mikael Fritzon/TT
Annons

Humöret var på topp, och barnbarnen busade glatt och sjöng med till musiken. Och det gick inte att ta miste på att en person kände sig lite extra lycklig just idag: drottning Silvia.

Det finns ju få saker hon värderar så högt som att ha hela familjen samlad, och det sker ju inte alltför ofta eftersom Madeleine och barnen bott utomlands de senaste åren.

Men nu slog hennes önskan in: alla tre barn, och åtta barnbarn, slöt samman utanför Solliden den här vackra julidagen. Ja, det är svårt att inte bli berörd.

Foto: TT

Annons