Kärleksfest! Här är alla de nya bilderna på Victoria och Daniel
Kronprinsessan Victoria fick sin prins Daniel den 19 juni 2010. Det är tio år sedan i dag – och självklart ska jubileet firas!
Hovet bjuder på massor av nya bilder på kärleksparet, och det finns så många detaljer att fascineras av.
Skickliga fotografen Elisabeth Toll har än en gång anlitats för att föreviga kronprinsessparet. Här ses de festklädda utanför Gustaf III:s paviljong vid Haga slott. Ser ni de gulliga små kanadagåsungarna som strosar runt både till höger och till vänster om Victoria och Daniel?
Statsmannen Daniel ser bekväm ut i paviljongens matsal – han har ju haft tio år på sig att vänja sig vid sitt kungliga liv.
Prins Daniel har kommit en lång väg från uppväxten i Ockelbo. Här i spegelsalen.
Elisabeth Toll kostar på sig ett konstnärligt grepp i en av bilderna – den svartvita effekten lyfter verkligen fram elegansen hos kronprinsessan.
Den vita klänningen är ett plagg ur Victorias “civila” garderob – en vanlig vardagsklänning för kronprinsessan, med andra ord! Fotografiet är taget i matsalen i Gustaf III:s paviljong.
Verkligen otroligt mycket fina detaljer i Victorias galaklänning.
Så här beskrivs Gustaf III:s paviljong på kungliga slottens webbsida: “Hans paviljong i Hagaparken i Stockholm är inredd i pompejansk anda. Den tillhör höjdpunkterna i den svenska konsthistorien och är ett av de främsta verken från det sena 1700-talet”.
Kärleksparet utomhus under junihimlen – kan det bli ljuvligare?
Hovet har också skrivit ett par rader om Gustaf III:s paviljong:
“Arkitekten Olof Tempelman ritade paviljongen 1787 och paviljongen inreddes av Louis Masreliéz i pompejansk anda. Masreliéz hade under ett flertal år studerat i Italien och var väl förtrogen med den romerska antiken. Salarna i Gustav III:s hem på Haga visar på den utomordentligt höga kvalitet som utmärkte den gustavianska inredningskonsten. De olika rummen är inte enbart till fast inredning mycket välbevarade utan stora delar av paviljongens ursprungliga möbler har alltjämt sin plats i paviljongen. Även i ett internationellt perspektiv tillhör Gustav III:s paviljong på Haga ett av de förnämsta exemplen på europeisk nyklassicism”.
Foto: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna