Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Konst ämnet för dagen för Mathilde

29 maj, 2014, 10:08
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
mathilde-ste-2

Drottning Mathilde fick ta del av spännande konst under ett besök på utställningen “As sweets as it gets” i Bryssel.

Häromdagen kom drottning Mathilde till utställningen “As sweet as it gets” med verk av konstnären Michael Borremans som visades på Bozar centre for fine arts i Bryssel. Dagen till ära var Mathilde klädd i en klänning med blommönster över bysten.

mathilde-1-ste

Utanför utställningen möttes drottningen av ett kungligt “fan”, Mrs Huguette Huguette Huart som insisterade på att ge Mathilde en  bukett blommor.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
mathilde-4-ste

Drottningen fick en pratstund med konstnären Michael Borremans som också berättade om sina verk och svarade på Mathildes frågor.

mathilde-ao

Konsten på väggarna fick en förklaring. Konstnären Michael Borremans är en belgisk målare och filmare som har liknats med Édouard Manet och Degas.

Annons
mathilde-ste-3

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures och All Over press

 

Annons