Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprins Haakon till Sverige på måndag

28 apr, 2014, 13:18
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
haakon-ste

Kronprins Haakon kommer till Stockholm nästa vecka – för att fira Norges grundlov.

Sverige har i år haft fred i 200 år och Norges grundlov firar 200-årsjubileum. Detta uppmärksammas den 5 maj med ett historiskt seminarium och en konsert på Kungliga slottet i Stockholm i närvaro av kung Carl Gustaf och drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prins Daniel samt kronprins Haakon. Efter seminariet hålls en konsert, Requiem for kong Carl Johan, i Slottskyrkan.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
karl-johan-hovet

Kung Karl XIV Johan.

På svenska hovets hemsida kan vi läsa: “1814 kom en rad händelser att lägga grunden för den fred som Sverige haft i 200 år. Att ha fred i 200 år är en mycket lång tid och för Sverige har denna långa fredstid varit av oskattbart värde. Sverige drogs inte in i andra världskriget, till skillnad från de nordiska grannländerna, men freden mellan de nordiska länderna bestod.”

silvia-carl-gustaf-ao

Läs mer om dagen på hovets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures. All Over Press och Kungliga hovstaterna

 

 

 

Annons