Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsens beteende får hela Danmark att skämmas: "Enorm skada"

21 aug, 2024, 12:00
Kronprins Christian
Emil Nicolai Helms
I Danmark är man riktigt oroliga för kronprins Christian.
Annons

Kronprins Christian, 18, är Danmarks framtida kung. Samtidigt är han också en tonåring – med allt som detta innebär.

Det har höjts varningens rop om Christians leverne tidigare. 2022 dök det upp ett klipp, filmat på den exklusiva klubben La Folie Douce i Val Thorens i Frankrike. På klippet syntes Christian spruta champagne på sina jämnåriga kompisar – likt vilken Stureplansbrat som helst.

HURRA! Här firas prins Christians födelsedag – Svensk Dam på platsBrand logo
HURRA! Här firas prins Christians födelsedag – Svensk Dam på plats

Danmark skäms för kronprins Christians beteende

Kronprins Christian
Christian, Christian, Christian... vad gör du? Emil Nicolai Helms

Men trots uppmärksamheten som klippet rönte, så har Christian inte lagt om sin kurs. Tvärtom. Under sommaren har det dykt upp nya klipp på en festande Christian. Bland annat flera från kronprinsens studentfirande, där det framgick med all önskvärd tydlighet att Christian inte är någon som spottar i glaset.

Annons

Nu varnar utomstående observatörer för att Christian kommer att få ett etablerat rykte som en rumlare. Precis som hans far, kung Frederik, fick i unga år – och sedan haft förtvivlat svårt att skaka av sig.

Jakob Steen Olsen, kungahusexpert, har höjt ett varningens finger i podcasten Kongehuset i kulissene, som den danska tidningen BT producerar. Han menar att det åstadkommits "enorm skada" på Christians anseende.

– Problemet är om han får en image som "partyprinsen". Det kan gå väldigt fort, och han kan få det om man bara ser honom i sammanhang där han har på sig partyhatt och dricker öl och spatserar runt på natten, säger Jakob i podcasten.

Expertens hårda dom över kronprins Christian

Vi vet allt om Christians festande – men väldigt lite om hans akademiska aktiviteter, menar Jakob.

– Problemet är att det inte sker något på den andra sidan. Vi förstår inte helt vem han är ännu, vad han vill och vad han ska göra.

Vi i Sverige vet allt om hur ett rykte sätter sig. Prinsessan Madeleine blev tidigt döpt till "partyprinsessan" – till mamma Silvias stora förtret.

– Nu riskerar det att bli hans öde och när du får en sådan bild så fäster den sig på dig och det tar mycket, mycket mindre tid att bygga upp än det tar att bli av med det, säger Jakob.

Annons