Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan berättar om viktiga mötet i FN: "Väldigt givande och inspirerande"

23 sep, 2016, 14:23
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
I fyra dagar har kronprinsessan Victoria varit i FN-skrapan för att diskutera några av vår tids ödesfrågor. Nu summerar hon besöket. "Det återstår en hel del arbete även för oss" säger hon i en kommentar.
Annons
Kronprinsessan-FN

I fyra dagar har kronprinsessan fördjupat sina kunskaper och insikter om några av världens stora frågor just nu. Hon har haft ett intensivt schema i FN-skrapan och på agendan har det bland annat funnits högnivåmöten om flyktingsituationen, hållbara livsmedel och klimatfrågan.

– Som alltid är det väldigt givande och inspirerande att närvara vid United Nations General Assembly-veckan här i New York. I mina möten med de övriga SDG-ambassadörerna har jag särskilt lyft frågor som rör vatten och hälsa, vilka är de mål som jag kommer följa och arbeta extra mycket med framöver, skriver kronprinsessan i en kommentar som hovet publicerat på Instagram.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I början av året utsågs kronprinsessan till en av FN:s 16 ambassadörer för Agenda 2030. Ambassadörernas uppgift är att främja de 17 mål som världens ledare enats om för en hållbar utveckling. Kronprinsessan har ett brinnande engagemang i frågorna och hon har under året bland annat haft företräde för Generalförsamlingens ordförande Mogens Lykketoft.

– FN:s globala hållbarhetsmål berör oss alla. För att klara att uppfylla dem krävs inte bara ett högt tempo, utan också att alla delar av samhället engagerar sig. Sverige är sannolikt ett av de länder som snabbast kan klara av målen, men det återstår en hel del arbete även för oss, säger kronprinsessan.

Av: Liv Sander.

Foto: Catarina Lundgren Åström.

Det här hittade drottningen i kungliga gömmorna>>>

Annons