Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan: Jag är väldigt tagen

23 mar, 2015, 13:44
author
Annons
Liv-Sander-sydkorea
Victoria-1

Svensk Damtidnings Liv Sander är på plats i Sydkorea – följ hennes rapportering här.

Annons

Kronprinsessan och prins Daniel fick en rivstart på besöket i Seoul. Under måndagen fick de besöka den demilitariserade zonen i Panmunjom.

Efter besöket var kronprinsessan tagen.

– Jag är väldigt tagen. Det är inte utan att man blir oerhört berörd av att vara här. Set är många tankar som flyger genom huvudet. Just att få se gränsen och att det är bara ett steek i marken som delar så många familjer och ett helt land, ja, det känns.

Neutrala nationernas övervakningskommission

Sverige har sedan 1953 varit en del av NNSC, alltså Neutrala nationernas övervakningskommission tillsammans med Schweiz. Uppdraget är att se till att stilleståndsavtalen efterföljs.

Tät stämning

Stämningen på platsen är tät och för att komma in på området måste besökare åka genom flera militära checkpoints.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Vickan-

Kronprinsessparet fick bland annat se de blå förhandlingsrum som står precis på gränslinjen. I barackerna finns gränsen markerad men det är fritt att röra sig både på Nordsidan och på Sydsidan.

Annons

Kronprinssessan och Daniel stod alltså formellt i Nordkorea en kort stund. Under den tid Victoria och Daniel var i de blå husen tog Nordkoreanska soldater bilder på dem genom barackernas fönster.

Daniel-

– Det var lite märkligt också. Men det är framför allt situationen i vilken vi står där allihopa som är märklig.

Victorias-vaska-ste

Efter besöket vid de blå barackerna fick kronprinsessparet och den svenska delegationen, som bland annat består av ambassadör Lars Danielsson och socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, kika in i Nordkorea med kikare.

Annons
Victoria-ste-5

Det var fri sikt och kronprinsessan ställde många frågor medan hon tittade in över landet.

– Det är svårt att säga vad vi såg. Men det såg ut att vara bönder som såg ut att bruka en jord.

Liv-Sander-Sydkorea-1

Se filmen där kronprinsessan berättar om sin upplevelse från gränsen>>

Vi uppdaterar med fler bilder och text hela tiden…

Av Liv Sander

Foto: Stella Pictures

 

 

 

 

Annons