Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan Mathilde arbetar för barn i kris

02 mar, 2012, 14:01
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Den belgiska kronprinsessan Mathilde deltog i veckan i en konferens för barn i kris – sedan besökte hon en skola.

Annons

Kronprinsessan Mathilde satsar nu extra mycket tid och kraft åt en fråga som står henne varmt om hjärtat, barn och ungdomar i kris. I måndags deltog kronprinsessan i en internationell konefrens i Bryssel.

Barn i kris

Där höll kronprinsessan Mathilde att tal om hur man bäst kan skydda barn som hamnat i olika typer av kriser. Den dagen var hon elegant i en vinröd outfit som ni kan se på bilden här intill.

Dagen efter, på tisdagen kom Mathilde till skolan Pedagogisch Centrum Wagenschot i Eke där man jobbar just med ungdomar som hamnat fel i samhället på olika sätt eller som har speciella inlärningsproblem.

Kylslaget

Denna något kylslagna vinter/vårdag var kronprinsessan klädd i en flermönstrad kappa och matchande långbyxor. Ni ser henne med några av eleverna här ill vänster, ansiktena på barnen är medvetet “borttagna” för undvika igenkänning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mathilde och Philippe på skidsemester med barnen››

Belgiska kungafamiljen på mässa i Bryssel››

Annons