Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan svidade om till militäruniform för tredje gången i år

28 maj, 2019, 16:00
AvEmma Sanderberg
Victoria begav sig under måndagen upp till norra Sverige för att ännu en gång få en inblick i Försvarsmaktens arbete.
Annons

Över 4000 personer från nio olika länder och militäralliansen Nato deltar i övningen Arctic Challenge Exercise 2019 som pågår just nu i Luleå. På måndagen fick övningen kungligt besök av kronprinsessan Victoria.

– Det känns naturligtvis bra att kronprinsessan visar intresse för vår viktiga verksamhet, säger Louise Levin, informationschef för Flygvapnet, till Expressen.

Flottiljchefen, överste Claes Isoz, som även är övningsledare för Arctic Challenge 2019 presenterar övningen för kronprinsessan.
Flottiljchefen, överste Claes Isoz, som även är övningsledare för Arctic Challenge 2019 presenterar övningen för kronprinsessan.

Victoria besökte flera olika flygdivisioner under dagen och provade även på att sitta i ett brittiskt stridsplan av typen Typhoon.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Brittiske piloten Matthew D’Aubyn visar britternas flygplan Typhoon för kronprinsessan.
Brittiske piloten Matthew D’Aubyn visar britternas flygplan Typhoon för kronprinsessan.

Det är fjärde året som Sverige, Finland och Norge tillsammans arrangerar den internationella flygövningen. Övningen är en vidareutveckling av tidigare års genomförda flygövningar och den genomförs vartannat år. Under övningen testar stora sammansatta flygstyrkor ny taktik i en realistisk hotmiljö med stimulerande luftvärnssystem. Övningsscenariot är en internationell fredsfrämjande krishanteringsinsats från initiativ från FN.

Kronprinsessan flitig besökare hos Försvarsmakten

Det är tredje gången i år som kronprinsessan besöker Försvarsmakten. I början av januari var hon i Arvidsjaur där hon besökte Arméns vinterenhet och i slutet av januari besökte hon Livgardet i Kungsängen. Där fick hon bland annat se hur Försvarsmakten använder hundar för att förstärka verksamheten.

 

Foto: Jesper Sundström/Försvarsmakten

Annons