Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan Victoria berättar sin syn på monarkin

27 jan, 2014, 10:06
author
Annons
Victoria-13
Victoria-1

Kronprinsessan Victoria har berättat i en intervju inför Tysklandsresan om sina framtidsplaner, hur hon ser på monarkin och om Estelles framtid.

Annons

I eftermiddag närvarar prins Daniel och kronprinsessan Victoria vid Raoul Wallenbergs torg på Förintelsens minnesdag och i morgon flyger de till Tyskland.

Gav intervju

Inför resan har kronprinsessan Victoria talat ut i den ansedda tidningen Frankfurter Allgemeine i en intervju med journalisten Matthias Wyssuwa.

Fokuserar på plikterna

– Min far kommer att vara statschef i många år. Jag fokuserar på mina plikter som kronprinsessa, säger Victoria.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
victoria-estelle-svt

Vad gäller prinsessan Estelle uppfostran säger Victoria:

Annons

– Hon måste lära sig att leva med situationen.

Victoria-1

Det gjorde ju kronprinsessan själv, som ju är fostrad till sin roll från tidig barndom. Här ser vi henne med mor och far (kungaparet) hos Påven i Vatikanstaten.

Lära sig leva i rampljuset

Precis som Victoria är prinsessan Estelle redan en offentlig person så liten hon är. Victoria säger att hon tror att det kommer att falla sig naturligt för Estelle.

silvia-victoria-estelle-svt

–  Jag hoppas att vi kommer att kunna möjliggöra att hon får en säker och kärleksfull uppväxt. Och jag hoppas att hon blir en tjej, en person, som är medveten och ser saker som de är, säger Victoria.

Annons
Pippi

Hon avslöjar även att Estelle gärna vill att mamma Victoria läser Pippi Långstrump för henne.

– Som mamma blir det återigen tillåtet att läsa barnböcker. Man upplever sin barndom igen, det är kul.

estelle-victoria-daniel-ste

Kronprinsessan säger också att monarkin fungerar som en “enande kraft” i Sverige och att det också innebär att hon och de övriga i kungafamiljen måste vara försiktiga med att uttala sig i aktuella politiska frågor.

Annons
victoria-ibl-3

– Det är därför vi är politiskt neutrala. Det är bra och som det ska vara. Jag ser och tänker saker. Men vissa saker vill jag inte i kommentera. Man måste vara försiktig, säger Victoria eftertänksamt till den tyska tidningen.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Annons