Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan Victoria delade ut årets Exportpris

31 aug, 2012, 09:50
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Så var det dags för det sjätte uppdraget på fem dagar för kronprinsessan Victoria. Strålande glad som alltid anlände hon till Stockholms Handelskammare för att dela ut årets Exportpris.

Annons

Några fasta handslag, en snabb briefing utanför salen och så var det dags för kronprinsessan att dela ut priset Export Hermes till tre svenska företag som har en stabil och växande export till flera länder.

På scenen

Uppe på scenen var kronprinsessan som vanligt säkerheten själv, hon skämtade med de tre företagen som vunnit samtidigt som hon gav dem den söta prisstatyetten – en fot stående på tå med vingar.

De fick även ta emot en bukett och ett diplom ur kronprinsessans hand. Prisutdelningen hölls under världshandelsdagen, som fortsatte med föredrag, paneldiskussioner och mingel.

Annons

Pristagarna

Årets pristagare av Export Hermes var företaget Envirotainer som tillverkar temperaturreglerade containers, designföretaget Pappelina som skapar varckra plastmattor samt tårtspecialisten Almondy.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Läs mer på hovets hemsida här››

Av Margareta Heed

Foto: Charles Hammarsten

Läs mer om Victorias smaragdgröna oufit här – på Johannas Kungliga modeblogg››

 Läs även:

Kronprinsessan Victoria delade ut Junior Water Prize till ungdomar från Singapore››

Kronprinsessan delade ut pris i By Malene Birger – se fler bilder på Kungliga modebloggen››

Kungliga Modebloggen om Victoria outfit på Polarprisgalan››

Annons