Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan Victoria: – Det är väldigt dags för bröllop!

18 maj, 2010, 13:32
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling i TV4:s intervju.
Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling i TV4:s intervju.

Om fem veckor är det dags: Den 19 juni står Victoria brud, äntligen får hon säga ja till sin älskade Daniel. Nu talar hon, för första gången, ut om sina känslor inför det stundande bröllopet och flytten till Haga. Dessutom berättar Daniel om sin svåra sjukdom.

Victoria-1

Lite mer än ett år har gått sedan kronprinsessan Victoria och Daniel satt där på Kungliga Slottet, i förlovningssoffan och talade om för världen att de växlat ringar. Mycket har hänt sedan dess. Nu berättar det blivande brudparet själva om händelser som har passerat och allt som kommer att ske framöver. I två nygjorda intervjuer: den ena med enbart Victoria, gjord för Sveriges Radio av Bengt Hansell, och den andra – Bröllopsintervjun – gjord för TV4 av Gregor Nowinski, berättar de öppet om sin kärlek och sina känslor.
– Det har varit en fantastisk tid och det stöd som vi har fått av svenska folket har varit rörande, något som både Daniel och jag har tagit till oss och som kommer att ligga till grund för vårt arbete framgent. Det har också varit fantastiskt att få visa upp Daniel och att få dela med honom det jag gör på dagarna och att få vara två om att uppleva saker och ting, berättar kronprinsessan i intervjun med Sveriges Radio Ekots reporter Bengt Hansell.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Blev vänner

Nu närmar sig bröllopet med stormsteg och förberedelserna har intensifierats. Men hur började egentligen allt, hur startade kärlekshistorien?

– Vi blev vänner, sen började vi umgås även utanför min arbetsplats. Sen handlar det om två människor som blev förälskade, vilket ledde till kärlek. Nio år senare är det snart dags för bröllop, konstaterar Daniel Westling i TV4:s stora Bröllopsintervju

– Det är väldigt dags för bröllop, skulle jag säga, fyller kronprinsessan Victoria i.

I Bröllopsintervjun talar Daniel om vad det var som fick honom att falla för Sveriges kronprinsessa:

– Jag tycker att kronprinsessan är en fantastisk och väldigt varm person. Den bilden som jag tror de flesta har, den överensstämmer med verkligheten. Hon är en jordnära och varm person som har mycket att ge. Hon är väldigt osjälvisk. Det finns inte nog med superlativ för att beskriva henne.

Njursjukdom

Victoria

Men allt har inte varit enkelt. För ett år sedan opererades Daniel för sin svåra njursjukdom.

– Vid 16 års ålder skadade jag mig i en fotbollsmatch, man röntgade hela min överkropp och då märkte läkarna det här. Jag hade ­inte lidit av det och inte märkt av det överhuvudtaget. Men sen fortsatte det, berättar Daniel och fortsätter:

Annons

– En operation är alltid en allvarlig sak och jag var väldigt orolig för min far. Men han är väldigt pigg och mår bra precis som innan. Och jag mår bättre än någonsin.

Och tur är väl det, för nu stundar bröllop – och flytt till Haga Slott, samma slott där Victorias pappa kungen föddes och bodde under sina första år.

– Det känns oerhört speciellt. Jag känner oerhört starkt för det här, säger Victoria.

Av Johanna Lejon

Foto: Faksimil TV4.

Läs mer om intervjun och se den på Daniel Nyhéns kungliga blogg.

Annons