Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan Victoria: "En enorm sorg"

08 apr, 2017, 10:53
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Kronprinsessan kommenterar gårdagens attentat i Stockholm.
Annons

Vid 10:30 tiden på lördagsförmiddagen besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Sergels torg i Stockholm för att hedra offren i attentatet på Drottninggatan.

Victoria var helt klädd i svart och fick med egna ögon se förödelsen på platsen. Efter att ha lagt ner blommor sa hon några korta ord om det inträffade. Det var tydligt att kronprinsessan var djupt berörd och hon torkade flera gånger bort sina tårar.

– En enorm sorg. En enorm sorg. Jag känner en tomhet. Däremot är det ändå en styrka på något sätt. Samhället har visat en enormt kraft och att vi står emot det här, att vi vill stå emot. Att vi eniga, att svenska samhället också bygger på enorm tillit, en gemenskap och sammanhållning. Det kommer att ta oss stärkta ur det här.

Annons

Kungaparet som befunnit sig på resa i Brasilien är nu på väg hem. Fram till dess att kungen landar på svensk mark är kronprinsessan tillfällig riksföreståndare.

Foto: IBL.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons