Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Kronprinsessan Victoria i tårar över attentatet

08 apr, 2017, 12:37
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Kronprinsessan och prins Daniel besökte brottsplatsen.
Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hedrade offren efter fredagens attentat i Stockholm.

Under lördagsförmiddagen besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel platsen där fredagens attentat inträffade.

Med tårar i ögonen la kronprinsessa Victoria ner blommor för att hedra offren. Som landets kronprinsessa – och som stockholmare – är hon djupt berörd av händelsen som inträffade mitt under fredagsrusningen.

Victoria beskrev med korta ord sin sorg och bestörtning, men hon hyllade också samhällets insats.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Samhället har visat en enormt kraft och att vi står emot det här, att vi vill stå emot. Att vi eniga, att svenska samhället också bygger på enorm tillit, en gemenskap och sammanhållning. Det kommer att ta oss stärkta ur det här

Annons

På frågan hur vi går vidare svarade hon med ett ord: “Tillsammans”.

Hela kungafamiljen informerades omgående om attentatet och kungaparet beslutade snabbt att avbryta sitt pågående besök i Brasilien för att resa hem till Sverige. Under fredagskvällen uttryckte också prinsessan Madeleine sin bestörtning över det inträffade.

Foto: IBL.

Annons