Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Bildextra! Sofia på uppdrag med svägerskan Victoria

16 nov, 2017, 10:08
author Annie-Li Eriksson
Annie-Li Eriksson
Global Child Forums möte på slottet.
Annons

Under onsdagen hölls Global Child Forums årliga möte på Kungliga slottet. Kungaparet, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia välkomnade organisationens företags- och kunskapspartners i Bernadottebiblioteket. Victoria såg elegant ut i sin vinröda klänning med matchande skor, och Sofia gjorde entré i en vit blus med trumpetärmar och svart kjol. Roligt att se dem arbeta ihop!

Läs mer: Sofia: “Det här skulle jag vilja säga till mitt 18-åriga jag”

Kungen som är organisationens hedersordförande, öppnande mötet med ett tal:

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

”Jag är extra stolt över Global Child Forums insatser för att samla in och sprida kunskap och bästa praxis kring barns rättigheter. Children’s Rights and Business Atlas, som utvecklats tillsammans med UNICEF, är ett bra exempel på detta viktiga arbete. Dagens sammankomst är ett annat exempel, eftersom vi kommer att fokusera på vad olika sektorer kan lära av varandra när det gäller att förbättra barns liv.”

Läs hela hans tal här.

Läs mer: Victorias höstfina örhängen – därifrån kommer de!

När det var kronprinsessan tur att tala berättade hon om speciella mötet med FN:s tidigare generalsekreterare Ban Ki-moon. Det var han som utsåg henne till ambassadör för FN:s globala hållbarhetsmål.

Annons

“Jag kände mig hedrar över att få en sådan viktigt roll. Och jag är tacksam för de möjligheter som den har gett mig”, berättade hon.

Läs hela Victorias tal här.

Läs mer: Se nya bilden på kronprinsessan Victoria

Foto: Kungahuset och IBL

 

 

 

Annons